enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

GS Üniversitesi Dekanı ve Anayasa Hukuku Profesörü Hemşehrimiz Necmi Yüzbaşıoğlu Kimdir?

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Anayasa Hukuku Profesörü Hemşehrimiz Necmi Yüzbaşıoğlu Kimdir? Hukuk alanında isim yapmış ve çok tanınan Necmi Yüzbaşıoğlu ile merak edilenleri sizler için araştırdık.

GS Üniversitesi Dekanı ve Anayasa Hukuku Profesörü Hemşehrimiz Necmi Yüzbaşıoğlu Kimdir?
28 Şubat 2023 06:49 | Son Güncellenme: 28 Şubat 2023 07:08
A+
A-

Kastamonulu Ünlüler

   Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Anayasa Hukuku Profesörü Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu; Anayasa Hukuku Profesörü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Peki kaç yaşında? aslen nereli? hakkında merak edilen soruların cevapları, biyografi ve hayatı.

1956 yılında dünyaya gelen Necmi Yüzbaşıoğlu aslen Kastamonu ilimizin Devrekani ilçesi Şenlik köyü Bereketli mahallesinden Karaasanın torunudur.

Eğitim hayatına ilk olarak Kastamonu Göl Öğretmen Okulu’nda başlamış daha sonra Ankara Yüksek Öğretmen Okulu’nu tamamlamış ve 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezun olduğu fakültede Hukuk Doktoru, Yard. Doç, Doçent ve 1996 yılında da Profesör olmuştur.

Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu uzun süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Dekan Yardımcılığı ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.

İstanbul Üniversitesi’nden 2001’de ayrılmış ve Galatasaray Üniversitesi’nde, Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’nda profesör olarak görev yapmıştır. 2008 ve 2012 yıllarında Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekilliği görevini sürdürmüş, 5 Ocak 2012 tarihinde YÖK tarafından Hukuk Fakültesi dekanlığına atanan isim olmuştur.


17 Aralık 2003 tarihinde Üniversitelerarası Kurul kontenjanından Yükseköğretim Kurulu üyeliğine seçilmiş, 2007’de görev süresi dolmuş ardından tekrar YÖK üyeliğine seçilmiş, cumhurbaşkanı Abdullah Gül 4 Şubat 2008’de kendisini YÖK üyeliğine tekrar atamış ve Şubat 2012’de görev süresi dolmuştur.

İstanbul Kültür Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.

Yorumlar
  1. Yaşar ŞEN dedi ki:

    Değerli Hocamızı sayğı ile selamlıyor sağlıklı günler diliyorum.