enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Grip olunca ne yenir? (Grip olduğunuzda tüketmeniz gereken 5 yiyecek)

Grip olunca ne yenir? Grip olduğunuzda tüketmeniz gereken yiyecekler nelerdir?

Grip olunca ne yenir? (Grip olduğunuzda tüketmeniz gereken 5 yiyecek)
7 Mart 2023 14:15 | Son Güncellenme: 7 Mart 2023 14:17
A+
A-

Hasta olduğunuzda daha az iştahınız olması normaldir, ancak doğru gıdalardan iyi beslenmek yine de önemlidir. Grip ile savaşabilecek veya grip semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilecek birçok besin vardır .

İşte odaklanmanız gereken beş yiyecek.

1. Sıvılar

Sıvılar tam olarak yiyecek değildir, ancak hasta olduğunuzda vücudunuza koyabileceğiniz en önemli şeydir. Sıvılar , grip olmanın yaygın bir komplikasyonu olan dehidrasyonla savaşmanıza yardımcı olur. Grip olan kişilerde genellikle ateş ve bazen ishal, mide bulantısı veya kusma gibi diğer semptomlar görülür. Bunlar vücudun daha fazla su kaybetmesine neden olur ve dehidrasyon riski oluşturur. Yeterince sıvı içmek dehidrasyonu önlemeye yardımcı olabilir.

Bu nedenle, aşağıdakiler gibi bol miktarda sıvı içtiğinizden emin olun:

Su
İlave şeker içermeyen meyve suyu
Bazı yiyecekler yüksek su içeriğine sahiptir, bu nedenle onları yemek de susuz kalmanıza yardımcı olabilir. Şunlar gibi yiyecekleri deneyebilirsiniz:

Kavun
Portakal
Karpuz
Kereviz
Lahana

2. Et suyu

Et suyu, hasta olduğunuzda harika bir yemek seçeneğidir. Et suyu bol miktarda su içerir, bu nedenle sulu kalmanıza yardımcı olur . Sıcak et suyu da boğaz ağrısını yatıştırmaya yardımcı olabilir .

Gripseniz sade et suyunu yudumlayabilirsiniz. Ek besin ve vitaminler için, mideniz buna bağlıysa, yumuşak sebzeli et suyu bazlı çorbayı tercih edin. Tavuk çorbasını da deneyebilirsiniz.

3.Yapraklı Yeşiller

Bağışıklığı güçlendiren, iltihapla savaşan C vitamini ve demir sunan başka bir sebze türü: yapraklı yeşillikler.

Ama canınız salata yemek istemiyorsa endişelenmeyin. Çiğ sebzeler çekici gelmiyorsa, onları buharda pişirmeyi veya haşlamayı deneyin.

4. Turunçgiller (ve C vitamini yönünden zengin diğer besinler)

Turunçgiller yüksek oranda C vitamini içerir. C vitamininin grip hastalarının kendilerini daha çabuk iyi hissetmelerine yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır.

Hasta olduğunuzda C vitamini alımınızı artırmak için suyunuza veya çayınıza limon eklemeyi deneyin. Veya bir bardak portakal suyu için. Kırmızı ve yeşil biber, çilek, kivi ve mango gibi C vitamini açısından zengin diğer yiyecekleri de deneyebilirsiniz .

5. Baklagiller

Baklagillerin bağışıklık işlevinde önemli bir rol oynayan ve hatta soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilen mineral çinko içerir. Ayrıca, tok hissetmenizi sağlamak için lifle doludurlar.

Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye verme amacı taşımamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.