enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Grip Nasıl Geçer? (Evde Grip Nasıl Geçer?)

Grip veya grip, viral bir enfeksiyondan kaynaklanan bir solunum yolu hastalığıdır.

Grip Nasıl Geçer? (Evde Grip Nasıl Geçer?)
19 Eylül 2022 08:42
A+
A-

Grip bir virüsten kaynaklanır. Birkaç çeşit virüs size grip bulaştırabilir. Grip için bir tedavi olmamasına rağmen, grip semptomlarını yatıştırmaya yardımcı olabilecek doğal çözümler vardır. Ayrıca grip olduğunuz süreyi kısaltmaya da yardımcı olabilirler.

İşte Grip Nasıl Geçer? sorusuna evde yapabileceğiniz 6 madde;

1-) Su ve sıvı tüketin

Grip olduğunuzda su ve diğer sıvıları içmek daha da önemlidir. Solunum gribi veya mide gribi olsanız da bu doğrudur.

Su, burnunuzu, ağzınızı ve boğazınızı nemli tutmaya yardımcı olur. Bu, vücudunuzun birikmiş mukus ve balgamdan kurtulmasına yardımcı olur. Normal bir şekilde yemek yemiyor veya içmiyorsanız da susuz kalabilirsiniz. İshal ve ateş (gribin iki yaygın belirtisi) de su kaybına neden olabilir.

2-) Bol bol dinlenin

Grip olduğunuzda dinlenmek ve daha fazla uyumak önemlidir. Uyku, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilir. Bu, vücudunuzun grip virüsüyle savaşmasına yardımcı olur. 

Her zamanki rutininizi iptal edin ve tekrar ayağa kalkmanıza yardımcı olması için uykuyu bir öncelik haline getirin.

3-) Sıcak et suyu iç

Tavuk veya sığır eti suyu içmek, susuz kalmamanıza yardımcı olmak için iyi bir yoldur. Burun ve sinüs tıkanıklığının gevşemesine ve parçalanmasına yardımcı olur.

Kemik suyu ayrıca protein ve sodyum ve potasyum gibi mineraller açısından da doğal olarak yüksektir. Gripken et suyu içmek bu besinleri yenilemenin iyi bir yoludur. Ayrıca, protein bağışıklık hücrelerinin yeniden inşası için önemlidir.

Hazır çeşitler satın alabilirsiniz, ancak sodyum (tuz) oranı düşük olanları aradığınızdan emin olun. Tavuk veya dana kemiklerini kaynatarak kendi et suyunuzu da yapabilirsiniz. Et suyunun kısımlarını ileride kullanmak üzere dondurabilirsiniz.

4-)Başınızın Altında Fazladan Bir Yastıkla Uyuyun

Başınızı kaldırmak, tıkalı burunu rahatlatmaya yardımcı olacaktır.

5-) Buharı soluyun

Bir kapta ılık su buharı solumak burnunuzu, sinüslerinizi, boğazınızı ve akciğerlerinizi yatıştırmaya yardımcı olabilir

Sıcak nemli hava, burun ve akciğerlerdeki şişliği de hafifletebilir. Buhar kuru öksürüğü, tahriş olmuş burnu ve göğüs sıkışmasını yatıştırmaya yardımcı olabilir.

6-) Sarımsak

Sarımsak, antimikrobiyal özelliklere sahip olabilen allisin bileşiğini içerir. Soğuk algınlığı semptomlarının şiddetini azaltabilir. Hatta ilk etapta hastalanmaktan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.