enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Grip Aşısı Ne Kadar Süre Etkilidir? Grip aşısı olmak mantıklı mı?

Kendinizi tipik grip benzeri semptomlarla (ateş, titreme ve burun tıkanıklığı) bulursanız, grip mevsimi olmasa bile gribe yakalandığınızdan endişelenmeye başlayabilirsiniz. Olsun, ben grip aşımı oldum ve bana bir şey olmaz diye düşünürseniz yanılırsınız.

Grip Aşısı Ne Kadar Süre Etkilidir? Grip aşısı olmak mantıklı mı?
5 Şubat 2024 00:05 | Son Güncellenme: 5 Şubat 2024 09:56
A+
A-

Geçen yıl grip aşısı olduysanız gripten korunuyor musunuz? Aşı süresi ne kadar süre etkili olur? Kısaca söylemek gerekirse cevap altı aydır ama biraz detaya inelim.

Kimler Grip Aşısı Olmalı?

Çoğu ulusal sağlık kuruluşu, nadir durumlar dışında, en son olduğu aşıdan altı ay veya daha uzun süre geçmiş herkesin her yıl grip aşısı olmasını önermektedir.

Uzmanlar özellikle 65 yaşın üzerindeyseniz, hamileyseniz , felç geçirdiyseniz veya aşağıdakiler dahil (ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) kronik bir rahatsızlığınız varsa grip aşısı olmanızı önerir:

Astım

Diyabet

Kronik böbrek hastalığı

Kalp hastalığı

Grip Aşısının Etkisi Ne Kadar Sürer?

Kısaca: Grip aşısı altı aya kadar sürebilir. Uzun cevap biraz daha karmaşık çünkü kısmen herkes farklı. Grip aşısının ne kadar süreceğini bilmek, her yıl grip aşısını ne zaman yaptıracağınızı belirlemede çok önemlidir.

Grip her yıl milyonlarca insanı hasta eder ve oldukça bulaşıcıdır, bu nedenle sağlık kuruluşları altı aydan sonra hemen hemen herkesin her yıl , tercihen grip mevsiminin başlangıcında grip aşısı yaptırmasını önermektedir.

Aşı sizi tam olarak korumasa da, özellikle yüksek risk grubundaysanız, gribe yakalanma veya çok hastalanma olasılığınızı azaltır. Grip aşısı olma konusunda herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa sağlık uzmanınıza başvurun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.