enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kış Aylarının vazgeçilmezi Greyfurt’un Faydaları Nelerdir (Zararı Var mıdır?)

Türkiye’de narenciye üretiminin %95’i Ege ve Akdeniz kıyılarında yetiştirilir. En çok %72 oranla Çukurova bölgesinde üretilen narenciye, greyfurtun %96’sı da Çukurova Bölgesi’nde yetiştirilir. Muğla 3621 ton olarak sıralanmıştır

Kış Aylarının vazgeçilmezi Greyfurt’un Faydaları Nelerdir (Zararı Var mıdır?)
13 Kasım 2021 12:10 | Son Güncellenme: 13 Kasım 2021 12:26
A+
A-

Hafif ekşi tadı ile narenciye çeşitlerinden birisi olan greyfurt, subtropikal narenciye çeşididir. C vitamini konusunda tüm narenciye çeşitlerinden daha zengin olan greyfurdun faydaları oldukça fazladır. Kış ayları boyunca tüketilen bu meyvenin kalorisi oldukça düşüktür. Greyfurt ilk yetiştirildiğinde tatlı portakal ile melez ve çapraz bir meyve olarak yetiştirildi. Anavatanı Batı Hint Adaları olan bu meyve daha sonra yaygın bir şekilde Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yetiştirilmeye devam edildi.

 

Greyfurt içeriğinde Niasin, Pantotenik asit, Piridoksin, Riboflavin, Tiamin, A vitamini, K vitamini C vitamini, E vitamini, Bakır, Demir, Çinko, Magnezyum, Manganez, Kalsiyum, Fosfor ve Selenyum bulunmaktadır. Bu vitaminler ile birlikte greyfurt içeriğinde Beta Karoten ve Likopen de bulunmaktadır.

 

Greyfurdun Faydaları Nelerdir?

 

Cilt Sağlığı: İçerdiği bazı vitamin ve mineraller sayesinde cilt üzerinde iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Cildi zararlı güneş ışınlarından koruyarak cilt hücrelerinin sağlığını korur. Cilt hücrelerinin onarılmasını sağlayan greyfurt cilde parlaklık verir.

 

Saç Sağlığı: Her insan için saçları değerlidir. Greyfurt içerdiği Beta Karoten ve E vitamini sayesinde saç sağlığını korumaya yardımcı olan yegane besinlerden birisidir. Saçların daha parlak olmasını sağlamak için greyfurt suyu kullanılır.

Solunum Sistemi: İçerdiği yüksek C vitamini sayesinde astım, koah ve bronşit gibi hastalıklarda bu hastalıkların ataklarının ertelenmesini sağlar. Düzenli olarak tüketildiğinde solunum yollarını temizleyici etkisi de vardır.

 

Artrit: İçerdiği bir çok vitamin sayesinde eklem kıkırdaklarında sıvı kaybını önleyici etkiye sahiptir. Salisilik asit ve kalsiyum sayesinde kemiklerin beslenmesini de sağlayan bu besinin sırt ağrısı, diz ağrısı ve omuz ağrısında iyileştirici gücü bulunmaktadır.

 

Obezite: Bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirim sistemi üzerinde oldukça faydalıdır. Tok tutma özelliği bulunmaktadır. Ara öğün olarak tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı besinler arasında sayılabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.