enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Göbek Yağını Kaybetmenin 5 Basit Yolu

Karın yağını veya göbek yağını kaybetmek, yaygın bir kilo verme hedefidir.

Göbek Yağını Kaybetmenin 5 Basit Yolu
24 Mart 2022 15:37
A+
A-

Karın yağı özellikle zararlı bir tiptir. Araştırmalar, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi hastalıklarla güçlü bağlantılar olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, bu yağı kaybetmek sağlığınız ve iyiliğiniz için önemli faydalar sağlayabilir. Bir mezura ile bel çevrenizi ölçerek karın yağınızı ölçebilirsiniz. Erkeklerde 40 inç (102 cm) ve kadınlarda 35 inç (88 cm) üzerindeki ölçüler abdominal obezite olarak bilinir. Bazı kilo verme stratejileri, karın bölgesindeki yağı vücudun diğer bölgelerine göre daha fazla hedefleyebilir.

İşte göbek yağını kaybetmenin kanıta dayalı 5 yolu;

 Şeker ve şekerli içeceklerden kaçının

Eklenmiş şekerli yiyecekler sağlığınız için kötüdür. Bu tür yiyecekleri çok fazla yemek kilo almaya neden olabilir. Araştırmalar, eklenen şekerin metabolik sağlık üzerinde benzersiz zararlı etkileri olduğunu gösteriyor. Çok sayıda çalışma, çoğunlukla büyük miktarlarda fruktoz nedeniyle aşırı şekerin, karnınız ve karaciğeriniz çevresinde yağ birikmesine neden olabileceğini göstermiştir. Şeker, yarı glikoz ve yarı fruktozdur. Çok fazla şeker yediğinizde, karaciğer fruktozla aşırı yüklenir ve onu yağa çevirmek zorunda kalır. Bazıları bunun şekerin sağlığa zararlı etkilerinin arkasındaki ana süreç olduğuna inanıyor. Karın yağını ve karaciğer yağını artırarak insülin direncine ve çeşitli metabolik sorunlara yol açar. Sıvı şeker bu konuda daha kötüdür. Beyin katı kalorilerle aynı şekilde sıvı kalorileri kaydetmiyor gibi görünüyor, bu nedenle şekerle tatlandırılmış içecekler içtiğinizde daha fazla toplam kalori tüketiyorsunuz. Tükettiğiniz ürünlerin rafine şeker içermediğinden emin olmak için etiketleri okuyun. Sağlıklı gıdalar olarak pazarlanan gıdalar bile önemli miktarda şeker içerebilir. Bunların hiçbirinin, son derece sağlıklı olan ve fruktozun olumsuz etkilerini azaltan bol miktarda lif içeren bütün meyveler için geçerli olmadığını unutmayın.

Daha fazla protein tüketin

Protein kilo kaybı için en önemli makro besin olabilir. Araştırmalar, aşermeyi %60 azaltabileceğini, metabolizmayı günde 80-100 kalori artırabileceğini ve günde 441’e kadar daha az kalori yemenize yardımcı olabileceğini gösteriyor. Hedefiniz kilo vermekse, diyetinizde yapabileceğiniz en etkili değişiklik protein eklemek olabilir. Protein sadece kilo vermenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda tekrar kilo almanızı önlemeye de yardımcı olabilir. Protein karın yağını azaltmada özellikle etkili olabilir. Bir çalışma, daha fazla ve daha iyi protein yiyen kişilerin çok daha az karın yağına sahip olduğunu gösterdi.

Göbek Yağını Kaybetmenin 5 Basit Yolu

Göbek Yağını Kaybetmenin 5 Basit Yolu

Daha az karbonhidrat tüketin

Daha az karbonhidrat yemek, yağ kaybetmenin çok etkili bir yoludur. Bu, çok sayıda çalışma tarafından desteklenmektedir. İnsanlar karbonhidratı kestiklerinde iştahları azalır ve kilo verirler. Bu, düşük karbonhidrat gruplarındakilerin istedikleri kadar yemelerine izin verilirken, düşük yağ gruplarındakilerin kalorileri kısıtlandığında bile geçerlidir. Düşük karbonhidratlı diyetler ayrıca su ağırlığında hızlı azalmalara yol açar ve bu da insanlara hızlı sonuçlar verir. İnsanlar genellikle 1-2 gün içinde ölçekte bir fark görürler. Düşük karbonhidratlı ve düşük yağlı diyetleri karşılaştıran araştırmalar, düşük karbonhidratlı yemenin özellikle karın, organlar ve karaciğer çevresindeki yağları azalttığını gösteriyor.

Düzenli egzersiz yapın

Egzersiz, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürme ve hastalıklardan korunma şansınızı artırmak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Karın yağını azaltmaya yardımcı olmak, egzersizin şaşırtıcı sağlık yararları arasındadır. Bu, karın egzersizleri yapmak anlamına gelmez, çünkü nokta küçültme – tek bir noktada yağ kaybetmek – mümkün değildir. Bir çalışmada, sadece karın kaslarının 6 haftalık eğitiminin bel çevresi veya karın boşluğundaki yağ miktarı üzerinde ölçülebilir bir etkisi olmadı. Ağırlık çalışması ve kardiyovasküler egzersiz vücuttaki yağları azaltacaktır. Yürümek, koşmak ve yüzmek gibi aerobik egzersizler karın yağında büyük azalmalara izin verebilir. Egzersiz yapmak ayrıca  kan şekeri düzeylerinin düşmesine ve aşırı karın yağıyla ilişkili diğer metabolik problemlerde iyileşmelere yol açar .

Göbek Yağını Kaybetmenin 5 Basit Yolu

Göbek Yağını Kaybetmenin 5 Basit Yolu

Lif açısından zengin yiyecekler tüketin

Diyet lifi çoğunlukla sindirilemeyen bitki maddesidir. Bol miktarda lif yemek kilo vermeye yardımcı olabilir. Ancak lifin türü önemlidir. Görünen o ki, çoğunlukla çözünür ve viskoz liflerin kilonuz üzerinde etkisi var. Bunlar suyu bağlayan ve bağırsağınızda “oturan” kalın bir jel oluşturan liflerdir. Bu jel, yiyeceklerin sindirim sisteminizdeki hareketini önemli ölçüde yavaşlatabilir. Ayrıca besinlerin sindirimini ve emilimini yavaşlatabilir. Sonuç, uzun süreli tokluk hissi ve iştah azalmasıdır Daha fazla lif elde etmenin en iyi yolu, sebze ve meyve de dahil olmak üzere çok sayıda bitkisel gıda yemektir. Baklagiller de tam yulaf gibi bazı tahılların yanı sıra iyi bir kaynaktır. Diyet rejiminize bunu veya herhangi bir eki eklemeden önce sağlık uzmanınızla konuşmanız önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.