enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Gıda alerjisi nasıl tanınır?

Gıda alerjisi nasıl tanınır?

Gıda alerjisi nasıl tanınır?
8 Eylül 2022 10:15
A+
A-

Besin alerjisi , kişinin bağışıklık sisteminin normale kıyasla anormal bir şekilde tepki vermesi ve böylece insan vücuduna tamamen zararlı olduğu düşünülen bazı maddelere karşı antikor üretmesinden başka bir şey değildir. Bu nedenle , bağışıklık sisteminin , kişinin vücudu tarafından çok zararlı olarak algılanan belirli bir gıdaya ve türevlerine karşı bir tepkisidir: Söz konusu gıdanın miktarı az olsa bile, gerçekten tehlikeli olabilir.

Gıda alerjisi nasıl anlaşılır?

Besin alerjisinin ana semptomları çok ve farklı olabilir, ancak genel olarak şunlar olabilir: karıncalanma, dudakların üzerinde kaşıntı, kurdeşen, dudakların, yüzün, dilin, bacakların şişmesi, nefes almada zorluk, karın ağrısı ile ilişkili şişlik ve kramplar, bulantı, ateş, ishal, kusma ve baş dönmesi. Alerjik reaksiyonu önlemenin (bundan da kaçınmanın) en uygun yolu, satın alınan her besinin etiketlerine çok dikkat etmek ve türevlerini bilmektir. Ayrıca, zaten çok ciddi bir alerjik reaksiyonun kurbanı olduysanız, iletişim kuramıyorsanız, o yiyeceğe karşı hoşgörüsüz olduğunuzu açıkça belirtmek için benzer bir tanıma işareti takmanız iyi olur. Şiddetli bir gıda alerjiniz olduğunda,immünoglobinler E “, ayrıca” IgE ” olarak da adlandırılır). Besin alerjisinin semptomları, kişinin kendi bağışıklık sisteminde antikor ve alerjenlerle karşılaşmasının tetiklediği reaksiyona yanıt olarak, bağışıklık sistemi tarafından “oldukça kimyasal aracıların” salınmasıyla verilir.

Gıda alerjisi teşhisi

Sahip olduğunuz semptomların tanımı, ailenizde gıda alerjilerinin varlığı ve ayrıca diğer sorunları dışlamak veya düşünmek için kapsamlı bir muayene, olası bir teşhis için doktora kesinlikle çok yardımcı olacaktır. Daha sonra alerji testlerinden geçmek gerekli olacaktır.

Prick testinde , alerjenin tam olarak nüfuz etmesine izin vermek için cilt orta büyüklükte bir iğne ile delinir, bu nedenle, etkilenen alanın etrafında küçük kırmızımsı bir yumru oluşursa, 20 dakikalık bir süreye eşit bir süre sonra, bunun anlamı şudur: deneğin alerjik olması.

“Radyo-alerji emilimi” olarak da adlandırılan Rast Testi , mevcut kan miktarını kontrol ederek bağışıklık sisteminin belirli gıdalara verdiği yanıtı ölçebilen spesifik bir kan testinden başka bir şey değildir.

Prick by prick esas olarak vücut tarafından zararlı kabul edilen gıdaların doğrudan kullanımına dayanır . Ek olarak, hastaya, belirli bir süre sonra kişinin diyetine yeniden dahil edilecek olan o belirli yiyeceğin ortadan kaldırılmasına odaklanan özel bir diyet de sunulabilir, böylece doktora semptomları belirli yiyeceklere veya baharatlara bağlama şansı verilir. Kısacası, günümüzde bir veya daha fazla gıdaya karşı intoleransınız olup olmadığını anlamanın birçok yolu vardır, dolayısıyla bunlar da doktorunuzla konuşarak diyetinizde değiştirilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.