enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Galatasaray Dolu Dizgin

Galatasaray’ın 2-0 kazandığı ve kaleci Muslera’nın 300.ncü maçına çıkarak rekor kırdığı ve maç öncesi Fatih Terim’den plaket aldığı Erzurumspor maçı notları…

Galatasaray Dolu Dizgin
27 Şubat 2021 20:34 | Son Güncellenme: 27 Şubat 2021 20:35
A+
A-

Galatasaray kazanan kadrosunu bozmadan maça çıktı. Özellikle kadro genişledikten sonra bunu yapmak adalet açısından önemli ama maç maç gittiğimizde sıkıntıya sebep olabilir. Maç başladığında istediği organizasyonu kuramadı Galatasaray.

Sebebi de o pas organizasyonunu geriden istediği gibi kuramaması. Etebo çok iyi oynadı ama defansif müdahale kısmında ve ikili mücadele ile top kazanmada. Fakat ofansif anlamda organizasyonda Gedson’un güçsüzlüğü ve özellikle tam hazır olmaması, Luyindama’nın pas hataları da
eklenince Etebo da zorlandı. Emre Kılınç çok iyi oynadı ve geçiş hücumlarına büyük katkı verdi. Yedlin de kanatı baştan başa kullandı. Özellikle ileride çok etkili oldu Yedlin. Tipik Fatih Hoca beki Yedlin. Defansif sıkıntılar yaşıyor ama hücumda etkili oluyor. Çok hızlı İlk yarı özellikle pozisyon bulmakta zorlandığımız anda korner dönüşü Emre çok iyi kaptığı ve hemen ortaladığı pozisyonda Mohamed net bir bitiriş yaptı. Bu tarz maçlarda kilidi açmak ve bulduğun pozisyonu değerlendirmek çok önemli. Golden sonra rahatlasak da yine pozisyonlar bulamadık. Luyindama’nın uzun topunu zekice bırakan Arda ve mermi gibi vuran Mohamed ile 2 oldu. Gerçekten çok sert vuruyor ve işini şansa bırakmıyor. İlk yarı bu şekilde bittiğinde 2. yarı daha çok pozisyon bulabileceğimiz düşündük ama yine bulamadık. Özellikle Arda’nın bıraktığı ve Emre Kılınç’ın temiz vuruşu ile gol olan pozisyon ve duraklamalarda Kerem’in pozisyonu dışında bulamadık. Maçı 2-0 kazandık. Maç genelinde Mohamed, Yedlin, Emre ve Etebo performansları sevindiriciydi. Gedson hazır olduğunda daha iyi olacak. Etebo-Luyindama ikili olarak sahada olduğumuzda Marcao’ya çok yük biniyor. Taylan geride olduğunda o pasların başlangıcını daha net yapıyor. Sonradan oyuna giren Belhanda’nın hiç olumlu hareketi olmadı. Hatta gole sebep de oluyordu. Erzurumspor tehlikleri ataklar geliştirmeye çalıştı. Bence yeteri kadar oynadık. Kazanmalık ve skoru almalık oynadık. Daha iyi olmalıyız bence. Muslera’nın kalede olması muazzam güven veriyor. 8/8 gidiyoruz. Sol bekte Ömer saman alevi gibi. Ömer harika diyeceksin inanılmaz hata yapıyor, çok kötü diyeceksin geçişi sağlıyor, takımı taşıyor.
Fatih Terim hoca bence oynanan oyundan memnun değildir. Taylan’ın durumuna bakıp ona tekrar dönmeliyiz. Yada Etebo olacaksa Donk’u düşünmeliyiz. Oyun kurulumunda sıkıntı yaşıyoruz. Kazanmak iyi ama bir şekilde o eski yapımıza dönmeliyiz. Zaman zaman iniş çıkış olması normal Zorlu fikstür sonrası bu maça konsantre olmak da zordur zaten. Ben kazandığımız için mutluyum. Bu tarz oyunları kazanarak geçelim. Önemli olan puan kaybı olmasın. Oyunumuz bu şekilde devam etmez zaten. Şampiyon olmak için önce puan kaybı yapmayacaksın. Rakipleri etkiler. Takımın potansiyeli, kurgusu, yapısı gelecek için zaten ümit veriyor. Devamı güzel olacak.
Şampiyon olacağız.

Saygılarımla

Kaynak:(Twiter @kaptanfabio alıntı)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.