enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Fetih Sûresinin Gizemi, Faziletleri, Sırları ve Anlamı (Fetih Suresi her derde deva mıdır?)

Fetih suresi Medine döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sûre, adını 1, 18 ve 27. âyetlerde geçen “fetih” kelimesinden almıştır. Sûre de başlıca, hicretin altıncı yılında Hz.Peygamber ile Mekke’li müşrikler arasında gerçekleşen Hudeybiye antlaşması, cihad, savaştan geri kalan münafıklar ve Mekke’nin fethedileceği müjdesi konu edilmektedir. Fetih suresinin gizemi, faziletleri ve sırlarını öğrenmek için bu haberimizi okuyunuz.

Fetih Sûresinin Gizemi, Faziletleri, Sırları ve Anlamı (Fetih Suresi her derde deva mıdır?)
19 Haziran 2022 20:10
A+
A-

Fetih suresi hangi hastalıklar için okunmalıdır?
Fetih Suresini hangi muradımız için okumalıyız?
Fetih suresinin ilk 3 ayetini niçin okumalıyız?
Fetih suresini daha niçin okumalıyız?

Fetih suresi 41 defa neden ve niçin okunur?

Fetih suresi hakkında tüm bilmediklerimiz ve fetih suresinin tüm sırları ve faziletlerini sizler için araştırdık…

Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyruluyor ki: “Bu gece bana bir süre nâzil oldu ki; benim için bu sûre, güneşin üzerine doğup, battığı yerlerden bana daha hayırlıdır. Bu sûre “Fetih” sûresidir.”
“Fetih sûresini okuyan kimse, Hudeybiye ağacının altında bana biât eden kimse gibi sevâb alır.”

“Ramazanın birinci gecesi, kim, namazda Fetih sûresini okursa, Allah-u Teâlâ o kimseyi bütün sene korur.” (Geylânî)

“Kim, Fetih sûresini okursa, sanki Mekke’nin fethinde Resûlullah ile beraber bulunmuş gibidir.” (Ebû Suud)
İmâm-1 Sa’lebî şöyle buyurdu: “Fetih sûresini okuyanların, meleklerin tesbihlerinden ve zikirlerinden nasîbi vardır.”

Fahreddin Râzî (k.s) diyor ki: Cumâ namazından sonra, Fetih sûresini 7 defa okuyup, sonrada “Yâ Fettah” ismi şerifini 489 defa zikreder ve bu uygulamaya bir daha ki Cumâ gelene kadar, öğlen namazları vaktinde devam eden kimsenin, arzu ettiği ve istediği şeyler Allah’ın lütfu keremiyle verilir.

Günde 7 defa okuyan, her muradı gerçekleşir. Günde en az 1 defâ okuyan, tüm kötülüklerden ve zararlardan korunur. Her işi hayırlı ve bereketli olur.

Zor durumda olup, kurtulmak isteyen; Cumâ gecesi, 2 rekât Allah (c.c.) rizası için namaz kılıp. 11 defa Fetih sûresi ile 41 defa Salaten Tuncina’yi okuyarak, durumunu arz edip, kurtuluşu için dua ederse, o dertten kurtulup, refâha erer.
Savaş hâlinde, her sabah Fetih sûresini okuyan askeri birlik, düşmana karşı başarı kazanır.

Cemâat sabah namazını müteakip, 1001 defa Fe ordunun gâlib gelmesi için duâ ederse, ordu zafer kazanır.

Yazılıp, bir ticârethanenin kapısı üzerine konulur ve her gün 1 defa Fetih sûresi okunursa; o yerin bereketi ve saadeti artar.

Fetih suresinin ilk âyeti olan “innâ fetahnâ” âyetini, zafer, bağlı isleri açmak ve bir hâcetinin yerine gelmesi için “Ferdün, Hayyün.
Kayyûmun, Hakemun, Adlün Kuddûsun, innâ fetahnâ leke fethan muibina” seklinde, her farz namazın arkasından 19 gün, 19 defâ okunursa, maksat hâsıl olur.

Bu sûreyi, her gece okumaya devam eden kimse, rüyâsında Resûlullah (s.a.v) Efendimize biât etme mazhâriyetine kavuşur.

Zayıf kimse bu süreyi çokça okursa, güçlenir, sıkıntıda olan okursa, Allah (c.c.) onun işlerini kolaylaştırır. Borçlu olan bol bol okursa, borcu ödeme imkânına kavuşur.

Bir gece, Allah (c.c.) rızâsı için 2 rekât namaz kılıp, Fetih sûresinin ilk âyeti “innâ fetahnâ leke fethan mübinâ” dedikten sonra 1001 defâ
reitah” esmâsını okuyup, bitirince sûreye kaldığı yerden devam edip, sürenin sonunda da hâcetini Hakk’tan isterse, Allah’in (c.c.) izni ile hâceti revâ olur.

Fetih sûresini her okuduğunda,
di her okuduğunda, ilk âyetini 2000 defa okuyana, Allah (c.c), hayır kapılarını açar, gâib olan bilgilerden ve mânevî
ilimlerden nasîbdâr eder.

Besmele-i Şerîfeyi bir daire içine 8 defa yazıp, dairenin etrafına Fetih sûresinin son ay etleri “ve kefa billahi şehidâ” ayetlnden itibarn yazılsa ve bu yazıyı her kim taşırsa, herkesin gözüne şirin gözükür ve onu herkes sever, muhabbeti celb eder.

 


Fetih sûresinin 29. âyetini ve Âl-i İmran süresinin 154. âyetini yazıp, taşıyan kimseden Cenâb-ı Hakk, gam ve kederi izâle eder. Lütuf ve berekete her daim mazhar olur.

Olmasını istediği bir iş için, bu sûreyi, üç veya beş veya yedi günde 41 defâ okursa, o iş Allah’ın izni ile hallolur.

Sıkıntı ve bunalımda olan bir kişi, bu sûreyi okursa, Allah-u Teâlâ lûtuf ve keremiyle o kimsenin gam ve kederini, sıkıntı ve üzüntüsünü giderir.

Her kim, Besmele ile beraber Fetih sûresinin 1-3 âyetlerini okumaya devam ederse, işleri açılır ve büyük nimetlere kavuşur.

Fetih sûresinin 29. âyetini okuyanın, duası kabûl olur, dünyâ ve âhirette büyük riziklara ulaşır, maddî ve mânevî sıkıntılar için büyük faydası vardır.

Bu âyeti yazıp, üzerinde taşıyanı, Allah-u Teâlâ görünür, görünmez bütün kazâ ve belâlardan korur.

Her kim, Ramazan-ı Serif hilâlini gördüğü zaman, 3 defa Fetih suresini okursa, cenab-ı Allah o kulunun rızkını bol bol ihsân eder,
gelecek sene aynı güne kadar geçim sıkıntısı çekmez.

Yorumlar
  1. Gülten türe dedi ki:

    Olmasını istediğim iş için 3/5 gün içindemi 41 defa okunacak yoksa bir günde 41 defami okumak gerekiyor Bilgi verirseniz sevinirim.