enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Etkili kilo kaybı (zayıflama-diyet) için 5 basit ipucu

Etkili kilo kaybı (zayıflama-diyet) için 5 basit ipucu
19 Mayıs 2022 10:17
A+
A-
Kilo kaybını yorgunluk ve sürekli yorgunluk izleyecektir. Kuşkusuz bir miktar kilo vermek ve vücut tipimiz için ideal olan kiloyu korumak, vücudumuzun sağlığına olumlu katkı sağlar.

Aşağıdaki 5 seçimi yaparak en sevdiğiniz yiyeceklerden mahrum kalmadan silüetinize faydasını göreceksiniz.

Daha küçük tabaklar kullanın

En sevdiğiniz lezzetlerden bazılarını kaybetmek yerine, daha küçük tabaklar kullanabilirsiniz. Daha küçük tabaklar kullanma alışkanlığı edinildiğinde, giderek daha az yiyecek tüketmeye ve dolayısıyla daha az kalori tüketmeye meyilli olduğumuz gözlemlenmiştir.

Mevsim meyve ve sebzeleri

Mevsimine göre 3-5 porsiyon sebze ve meyve tüketimine evet diyoruz. Artık tüm yıl boyunca mevcut olan her şeyi bulabiliyoruz, ancak dünyanın meyvelerini en iyi tadı ve en yüksek besin değeriyle şu anda tadını çıkarmak için mevsiminde olanı seçiyoruz.

Hafif Egzersiz Egzersiz

vücudumuzda en iyi sonuçları almak için zorlanmamalıdır. Her egzersiz şekli herkes için uygun veya eğlenceli değildir. Vücudumuza uygun olanı, bizi memnun edecek, bizi mutlu hissettirecek olanı seçeriz. Doğada yürümek, yüzmek, yoga veya pilates, kendinizi hemen daha iyi hissetmenize yardımcı olacak egzersiz türleridir.

Suçlu

Kış ve yaz aylarında gerekli miktarda su ile vücudumuzu nemli tutar ve asla ihmal etmeyiz. Özellikle şiddetli bir susama hissine sahip olmasak da 8-10 bardak su içmeye özen gösteriyoruz, bu da metabolizmayı olumlu etkiliyor.

Yeterli Uyku

Yukarıdakileri ne kadar takip ederseniz edin, yeterince uyuyamazsak vücudumuz düzensizleşir ve diyet ve egzersiz yoluyla sunduğumuz faydaları alamaz. Uyku eksikliğinin obezite riskini artırdığını gösteren birçok çalışma var. Kalitesiz ve kısa uyku (7 saatten az) metabolizmayı olumsuz etkiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.