enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Trabzonsporlu Eski Milli Futbolcu ve Spor Yazarı Hemşehrimiz İskender Günen Kimdir (Hangi İlçemizdendir)

Trabzonsporlu Eski Milli Futbolcu ve Spor Yazarı Hemşehrimiz İskender Günen Kimdir (Hangi İlçemizdendir)
12 Kasım 2021 17:44 | Son Güncellenme: 12 Kasım 2021 18:13
A+
A-

Kastamonulu Ünlüler

İskender Günen; Trabzonsporlu Eski Milli Futbolcu şimdiki  Spor Yazarı.

İskender Günen; 1958 yılında Kastamonu’da doğdu. 1975-1977 yılları arasında Kastamonuspor’da futbol hayatına başladı.

İskender Günen; Kastamonu’da  boş tarladan bozma sahalarda ve taştan kale yapılmış futbol sahalarında yetişmiş olmasına rağmen attığı çalımlar ve mükemmel olarak kullandığı sol ayağı ile 15 yaşında Kastamonspor’un efsanelerinden  antrenör  İsmail Dikmenli tarafından keşfedilmiş Kastamonu’nun değerli ailelerinden birinin oğludur.
Kastamonuspor genç takımında futbol hayatı başlayan Günen, 16 yaşında A takıma alındı… Farklı sitili ile A takım antrenörünü kendisine hayran bırakan Günen, 1975 yılında A Takıma alındıktan 1 sezon sonra Ankara Şekerspor’a transfer oldu.

17 Yaşında ve 1977 yılında Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’ni kazanan İskender’in Şekerspor’da daha sonra Fenerbahçe’nin efsanesi olacak Selçuk Yula ile birlikte oynuyordu.
Oynadıkları bir Göztepe maçı İskender Günün için dönüm noktası olacaktı. İki gol attığı ve takımının 2-1 kazandığı maçı tribünde izleyen Trabzonspor’un efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı vardı ve kesinlikle alınmalı diye Trabzonspor’a rapor vermişti…  Trabzonspor Yönetimi işi ağırdan almasına rağmen .Ahmet Suat Hoca yönetimi ikna ederek transferi gerçekleşmesine vesile olmuştu.

1977-1979 yılları arasında Şekerspor’da oynayan İskender Günen için Trabzonspor hikayesi de başlamış oluyordu.

İskender Günen, 1979-1990 yılları arasında Trabzonspor’da oynadı. 14 kez A Milli takım forması giydi. 3 Türkiye Ligi, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu kazandı.

Trabzonspor ile ; 1 Başbakanlık, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan İskender Günen, 1990 yılından bu yana Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.

Trabzonspor Futbol Takımı 1984-1999

Trabzonspor’un ve Türk futbolunun “gelmiş geçmiş” en iyi sol ayaklarından olan İskender Günen, kişilik olarak da futbol sahalarında örnek bir insandı..
İskender Günen, astronomik tekliflere karşın Bordo-Mavili ekibi  bırakmadı bırakmayı da hiç düşünmedi. Babası onun Trabzon’dan ayrılmamasında önemli ölçüde rol oynamıştı..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.