enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

En Popüler Yapay Zeka Araçları : İşte Dünyada Ünlü Yapay Zeka Uygulamaları

Dünyada ünlü yapay zeka uygulamaları nelerdir? Yapay zeka telefonlar hangileri? Yapay zeka aracı nedir? Midjourney yerine ne kullanılır? ChatGPT yerine ne kullanılır? Midjourney ücreti ne kadar? Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir, Yapay Zeka Araçları sizler için araştırdı.

En Popüler Yapay Zeka Araçları : İşte Dünyada Ünlü Yapay Zeka Uygulamaları
4 Aralık 2023 12:56
A+
A-

Teknolojinin günümüz dünyasına adeta hükmediyor. Yapay zeka da bu hükmetmenin büyük bir parçası. Büyük işletmelerden küçük markalara hatta bireysel işlemlere kadar yapay zeka artık her yerde. Herkes bundan yararlanıyor çünkü yapay zeka işi kolaylaştırıyor, üretkenliği artırıyor ve müşteri deneyimini ve memnuniyetini artırmaya yardımcı oluyor. Peki dünya çapında en çok hangi yapay zeka araçları kullanıyor? İşte en popüler yapay zeka araçları…

  • Salesforce Einstein

Salesforce Einstein, işletmelerin müşteri davranışları hakkında bilgi edinmesine, rutin görevleri otomatikleştirmesine ve veriye dayalı kararlar almasına yardımcı olabilecek güçlü bir yapay zeka aracıdır. Araç, Salesforce’un müşteri ilişkileri yönetimi yazılımına tahmine dayalı analitik, doğal dil işleme ve diğer yapay zeka yeteneklerini sağlamak için makine öğrenimi algoritmalarını kullanarak büyük faydalar sunuyor.

  • TensorFlow

Kullanımı kolay, esnek ve ölçeklenebilir olması sayesinde yeni başlayanlar için mükemmel bir seçenek olan TensorFlow, farklı makine öğrenimi modellerinin nasıl çalıştığını kolayca öğrenmenize ve anlamanıza yardımcı olabilecek muhteşem bir çerçeveye sahiptir. Ayrıca derin öğrenme, sinir ağları ve doğal dil işleme gibi çok çeşitli görevleri de destekler ve diğerlerinin yanı sıra sağlık, finans ve ulaşım gibi sektörlerde yaygın olarak kullanılır.

  • IBM Watson

Sohbet robotları oluşturmak, verileri analiz etmek ve iş süreçlerini otomatikleştirmek için kullanılabilecek bir yapay zeka araçı olan IBM Watson özellikle doğal dil işleme konusunda iyidir. Bu araç, öncelikle doğal dil işleme ve makine öğrenimi algoritmalarını kullanarak büyük hacimli yapılandırılmamış verileri işlemek ve analiz etmek isteyen profesyoneller için tasarlanmıştır. Bu veriler metin, resim, ses ve daha fazlası olabilir.

  • Infosys Nia

Infosys Nia, organizasyonlar, veri toplama, otomasyon ve iş süreçlerini kolaylaştırma konularında yardıma ihtiyaç duyan işletmeler için yapay zeka destekli en iyi bulut tabanlı platform çözümüdür. Kuruluşların daha iyi iş sonuçları elde etmesine yardımcı olmak için makine öğrenimi, kognitif otomasyon ve gelişmiş analitik gibi ileri teknolojileri kullanır. Bu yapay zeka aracı aynı zamanda kuruluşların yeni iş fırsatlarının kilidini açmasına ve büyümeyi artırmasına yardımcı olan doğal dil işleme, görüntü tanıma ve tahmine dayalı analizler de dahil olmak üzere bir dizi özellik ve yetenek sunuyor.

  • ChatGPT

Ve elbette ChatGPT. ChatGPT, insan benzeri konuşma diyaloğu oluşturmak için doğal dil işlemeyi kullanan bir yapay zeka  sohbet robotudur. Dil modeli sorulara yanıt verebilir ve makaleler, sosyal medya gönderileri, kodlar ve e-postalar dahil olmak üzere çeşitli yazılı içerikler oluşturabilir. ChatGPT, üretken yapay zekanın bir biçimidir; kullanıcıların yapay zeka tarafından oluşturulan insan benzeri görselleri, metinleri veya videoları almak için istemler girmelerine olanak tanıyan bir araçtır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.