enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ekmek Fiyatı 4-5 TL mi Olacak? Fırıncılardan Ekmeğe Zam Açıklaması

Ekmek fiyatlarının İstanbul’da 4-5 TL olacağına yönelik iddiaların ardından Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı’dan açıklama geldi. Balcı, “Söz konusu değil” dedi.

Ekmek Fiyatı 4-5 TL mi Olacak? Fırıncılardan Ekmeğe Zam Açıklaması
31 Ocak 2022 15:30
A+
A-

İstanbul’da 3 TL’den satılan ekmek fiyatı, girdi fiyatlarının artması nedeniyle 4 TL’den satılacağına yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Mart ayında 5 TL’ye kadar çıkacağı öne sürülen ekmek fiyatları için Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’dan açıklama geldi.

Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarındaki ekmeğin 4 ve 5 liradan satıldığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

”EKMEKTE 4 VEYA 5 LİRA GİBİ RAKAM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Ülke genelinde 200-210 gram ekmeğin 3 liradan satıldığını, 4 veya 5 lira gibi bir rakamın söz konusu olmadığını belirten Balcı, şöyle devam etti:

”Bizler, ocak ayında işçilik ücretlerine gelen artışlar, elektrik, doğalgaz, maya vb. girdilerimizdeki yükselişleri dikkate alarak ülke genelinde kilogram fiyatı 12,5 lira olan ekmek fiyatını yine kilogram bazında 14-15 liranın üzerine çıkmaması yönünde gereken fedakarlığı yapmaktayız, yapmaya de devam ediyoruz.”

Başkan Balcı ayrıca, “Hem fırınlarımızdaki maliyetlerin yükseltmesi sebebiyle hem de halk sağlığını tehdit eden üretimleri nedeniyle merdiven altı ruhsatsız fırınların bir gün daha üretim yapmamaları gerekmektedir. Belediyelerimizi de bu bağlamda göreve davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.