enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Egzersiz yapmadan kilo vermenin 9 yolu

Egzersiz yapmadan kilo vermekten bahsetmek mümkün mü? Kısa cevap “evet.”  İşte Egzersiz yapmadan kilo vermek için 9 ipucu…

Egzersiz yapmadan kilo vermenin 9 yolu
22 Temmuz 2022 14:38
A+
A-

Kilo vermenin en iyi yolunun daha az yemek ve daha fazla egzersiz yapmak olduğunu muhtemelen duymuşsunuzdur. Ve bu teoride kulağa harika gelse de, herkesin kolayca takip edebileceği bir şey değil. Bazı insanlar için günlük yaşamlarında ekstra fiziksel aktivite, kilo vermeye çalışırken bir seçenek değildir.

Egzersiz yapmadan kilo vermekten bahsetmek mümkün mü?

Kısa cevap “evet, öyle.” Aslında, egzersiz yapmadan kilo vermek istemenizin birkaç nedeni olabilir:

  • Egzersizi sınırlayan veya yasaklayan bir sakatlığınız var
  • Belirli ameliyat türleri için hazırlanıyorsunuz
  • Artrit veya fibromiyaljiniz var
  • Şeker hastalığınız veya düşük kan şekeriniz var

Egzersiz yapmadan kilo vermede neler değişir?

Egzersiz vücudun kalorileri daha verimli yakmasına yardımcı olur. Bunun nedeni metabolizmanın hızlanmasıdır. Egzersiz olmadan, metabolizma muhtemelen yavaşlayacaktır. Daha hızlı bir metabolizma, egzersizin genellikle kilo kaybıyla el ele gitmesinin bir nedenidir. Daha az yiyip daha fazla kalori yakarak hedefinize daha hızlı ulaşabilirsiniz. Ancak, egzersiz yapamıyorsanız, kilo vermeniz biraz daha uzun sürebilir.

Bu mutlaka kötü bir şey değildir, çünkü daha yavaş kilo kaybı kilo vermenize yardımcı olabilir. Egzersiz yapmadan kilo vermek aynı zamanda besleyici yiyecekler yerken kalori alımınızı azaltmaya daha fazla odaklanmanız gerektiği anlamına gelir.

Egzersiz yapmadan kilo vermek için 9 ipucu

1. Her şeyden önce sabır

Egzersiz yapabilseniz bile, sınırlı bir süre içinde kilo vermek zor olabilir. Egzersiz yapamayacağınız için, tüm sürecin daha uzun sürebileceğini kabul edin .

2. Bulaşıklarla oynayın

Beslenme uzmanları tarafından kilo kaybı için kullanılan yaygın bir strateji, tabak boyutu ve porsiyonlarla oynamaktır. Akşam yemeğiniz için, örn. nişastalı yiyecekler için daha küçük, sebzeler için daha büyük bir tabak kullanabilirsiniz. Bu, düşük kalorili bir yemekte daha kolay tok hissetmenize yardımcı olur.

3. Porsiyonlara dikkat edin

Bu özellikle dışarıda yemek yerken geçerlidir. Size sunulan tabak büyükse, yarısını yediğinizden emin olun. Gerisini istemekten çekinmeyin, eve paket götürün.

4. Dikkat dağıtmayan yemekler

Ne yediğinize odaklanmadığınız zaman çok fazla yemek yemek kolaydır. Cep telefonunu bir kenara koy, televizyonu kapat ve bilgisayarın başından kalk. Dikkatli yemek ve yavaş çiğnemek, dikkatinizi ne yediğinize odaklamanın ve ne zaman doyduğunuzu bilmenin başka bir yoludur.

5. Egzersiz yapmadan kilo vermenin ipuçları: Daha fazla lif

Lif vücutta tokluk hissini arttırır. Bu pratik olarak daha kolay doyacağınız ve acıkmanın daha zor olduğu anlamına gelir. Örneğin, bitki lifi açısından zengin besinlerden bazıları şunlardır:

  • Fasulyeler
  • Brokoli
  • armutlar
  • ahududu
  • Tam tahıl ürünleri

6. Daha fazla su

Daha fazla su içerken daha fazla lif açısından zengin yiyecekler yemek, kazanan bir kilo kaybı kombinasyonudur. Su ayrıca diyetinize günde 250 ila 500 kalori kolayca ekleyebilen şekerli içeceklerin yerini alabilir.

7. Yemeklerinize protein ekleyin

Hepimizin sağlıklı bir kompleks karbonhidrat, sağlıklı yağ ve protein karışımına ihtiyacı olsa da, özellikle protein açısından zengin besinler kilo vermeye yardımcı olabilir. Öğün başına yaklaşık 25 ila 30 gram protein size tüm gün boyunca ihtiyacınız olan enerjiyi verecektir.

8. Daha fazla uyuyun

Yeterli uyku , açlıkla ilişkili hormonları düzenlemeye yardımcı olur. Yeterince uyumadığınızda, genellikle daha aç olursunuz. Yeterince uyumamak, vücudun yağ depolamasını tetikleyen bir hormon olan kortizol seviyesini de artırır . Çoğu yetişkin bir gece 7 ila 8 saat uykuya ihtiyaç duyar.

9. Sağlıklı gıdalara evet deyin

Şunu hayal edin: Acıktığınızı hissediyorsunuz ve hızlıca bir şeyler atıştırmak için mutfağa gidiyorsunuz. dolabı açıyorsun. Cipsler, kurabiyeler ve diğer pek besleyici olmayan seçenekler görüyorsunuz. Bu tuzağa düşmemek için daha sağlıklı atıştırmalık seçenekleri stoklayın ve buzdolabını sebze ve meyvelerle dolu tutun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.