enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Düzenli Kitap Okumanın Faydaları (Kitap okumak psikolojiye iyi gelir mi?)

Her gün kitap okursak ne olur? Çok kitap okumanın faydaları nelerdir? Kitap okumanın beyne faydaları nelerdir? Kitap okumak insanı nasıl etkiler? Çok kitap Okuyan insan hangi özellikleri kazanır? Kitap okumak psikolojiye iyi gelir mi? Kitap okumak insanı değiştirir mi? Kitap okumak hangi hastalıklara iyi gelir? Bir insan günde kaç saat kitap okumalı? Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir’in özel haberi…

Düzenli Kitap Okumanın Faydaları (Kitap okumak psikolojiye iyi gelir mi?)
5 Aralık 2023 11:51
A+
A-

Düzenli Kitap Okumanın Faydaları

İster kitap hobisine sahip bir okuyucu olun ister bir kitap kurdu olun, düzenli kitap okumanın sağladığı birçok faydadan siz de payınıza düşeni alırsınız. Peki nedir bu faydalar? İşte düzenli kitap okumanın faydaları…

 

  • Kelime dağarcığınızı ve anlama becerilerinizi artırır

Okumak beyninizi güçlendirir, kelime dağarcığınızı genişletmenize ve bilgiyi anlama yeteneğinize yardımcı olur. Kelime dağarcığınızı geliştirmek için okumak ve anlamaya çalışmak, genel iletişim becerilerinize yardımcı olur; bu, da hayatın her alanında sizi öne çıkaracak bir sosyal beceri olarak sizi mutlu eder.

  • Stresi azaltır

Hayat ve iş sorumluluklarını dengelemeye çalışan birisi olarak, stres seviyenizi mümkün olduğunca düşük tuttuğunuzdan emin olmanız çok önemlidir. Bu yüzden düzenli okursanız kortizol seviyeniz (insan stres hormonu) azalır. Zevki ve ödülü kontrol eden beyin bölgeleriniz aktif olur.

  • Uykuya hazırlanmanıza yardımcı olur

Kitap okumak sres hormonunuzun yanı sıra kan basıncınızı ve kalp atış hızınızı da düşürebilir, kendinizi sakin ve uykuya hazır hissetmenize yardımcı olabilir. Uyumadan önce mavi ışık yayarak sizi rahatsız edecek elektronik cihazlar yerine kitap okuduğunuzda daha huzurlu ve kaliteli uyursunuz.

  • Bilişsel gerilemeyi önler

Okumak, yaşlandıkça zihninizi meşgul tutmanın ve bilişsel yeteneğinizi geliştirmenin harika bir yoludur. Kitap okuyarak zihninizi olabildiğince canlı ve taze tutarsınız bu sayede yaşlandıkça ortaya çıkabilecek bilişsel sorunları en aza indirebilirsiniz.

  • Daha uzun yaşamanıza bile yardımcı olabilir

Son zamanlarda yayınlanan uzun vadeli bir çalışmada araştırmacılar, kitap okuyan katılımcıların,  okumayanlardan yaklaşık iki yıl daha uzun yaşadıklarını buldu. Araştırma, haftada 3 buçuk saatten fazla kitap okuyan kişilerin, hiç okumayanlara göre daha uzun yaşama şansının yüzde 23 daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.