Duhâ Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
Duhâ Sûresi; Mushaftaki sıralamada doksan üçüncü, iniş sırasına göre on birinci sûredir. Fecr sûresinden sonra, İnşirâh sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Rivayete göre Fecr sûresinin inişinden sonra öncekine nisbetle daha kısa bir süre vahiy kesilmiş, müşrikler bu olayı kullanarak Hz. Peygamber’e, “Herhalde rabbin sana darıldı. Mekke döneminde inmiştir. 11 âyettir. Duhâ, kuşluk vakti demektir ve seni terketti” demişlerdi. Bu sözlerden dolayı Hz. Peygamber’in duyduğu üzüntü üzerine bu sûre inmiştir.
Duhâ Sûresinin Konusu
Müşriklerin üzücü söz ve davranışlarına karşı bir teselli olmak üzere Hz. Peygamber’e, yüce Allah’ın himayesi sayesinde çocukluğundan itibaren nice güçlükleri aşarak bugünlere geldiği hatırlatılmakta ve kendisinin de yetime, yoksula iyi davranması emredilmektedir.
Duhâ Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Faydası, Konusu, Gizemi ve Sırları
Hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki: “Allah-u Teâlâ, Duhâ sûresini okuyan kimseye, mahşer günü, ev halkına, akrabalarına, komşularına, dostlarına şefâat izni verir.”
“Duhâ sûresini okuyan kimseye, Arafat’ta benimle beraber olana verilen ecir kadar ecir verilir.”
Ashab-ı kiram ve Tâbiinden bazıları, bir şey kaybettikleri zaman, Duha suresini okur ve kaybettiklerini bulurlardı.
Duha suresi, okuyanı; rühi bunalım, sıkıntı ve stresten kurtarır. Duha süresini, her sabah 11 defa okuyanın rızkı artar.
Yolu açık olur.
Farz namazlarının ardından 3 defa okumakta aynı tesiri gösterir.
Duhà sûresini, sıkıntıdan kurtulmak, fakirlikten refaha kavuşmak için sürekli okumak gerekir.
Muharrem ayının ilk gecesi, gece yarısı, 4 rekât, Allah (c.c.) nzási için namaz kılıp, ardından 1000 defa Duhâ sûresini okuyup; “Ya Rabbi! Bu sürenin hürmetine, Peygamber Efendimizin (s.a.v) hürmetine, bu seneyi benim ve ailem için mübarek ve mes’ud kil” diyerek duâ eden, o sene boyunca sıkıntı çekmez, rızkı artar.
Leyl Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları