Dört Boyutlu Ultrason ile Bebeğinizi Daha Detaylı Görün
Normal ultrason yerine dört boyutlu ultrason kullanılarak bebeğinizin anlık hareketlerini ve yüz ifadelerini daha detaylı şekilde görebilirsiniz.
Bildiğimiz gibi anne adayları düzenli olarak ultrasona girerek bebekleri hakkında bilgi almaktadır. Normal ultrason yerine dört boyutlu ultrason kullanılarak bebeğinizin anlık hareketlerini ve yüz ifadelerini daha detaylı şekilde görebilirsiniz.
Dört Boyutlu Ultrason Nedir?
Dört boyutlu ultrason teknolojisi ile bebeklerin enleri ve uzunlukları anlık olarak görüntülenmektedir. Anneler karınlarındaki bebeklerini 4 boyutlu ultrason ile anlık olarak görebilmektedir. Bu işlem sırasında bebeğin tüm el, kol, ayak ve baş hareketleri detaylı şekilde görülmektedir.
4D Ultrason Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Tercih Edilmelidir?
Hamileliğin ilk zamanlarında anne karnındaki bebeğin gelişimi az olduğu için bu işlem için belirli bir süre daha beklenmektedir. Genel olarak dört boyutlu ultrason hamileliğin 19 ve 24 haftaları arasında uygulanmaktadır. Bu haftalarda bebekler daha gelişmiş olduğu için daha net görüntüler elde edilmektedir.
4 Boyutlu Ultrasonun Klasik Ultrason Yönteminden Farkı Nedir?
Dört boyutlu ultrason ile normal ultrason aynı cihaz ile çekilmektedir. Ancak dört boyutlu ultrasonda farklı yöntemler uygulanmaktadır. Normal ultrason ile bebek tepeden aşağı incelenirken, dört boyutlu ultrason ile bebeğin dış görünüşü ve hareketleri anlık olarak izlenebilmektedir.
CYBH Testi Nedir?
Cinsel yolla bulaşan hastalıkların teşhis edilmesi için kullanılan testlere cybh testleri denmektedir. Yapılan cybh testi çeşitleri ile cinsel yolla bulaşan hastalıklar kolayca tespit edilmektedir. Bulaşıcı hastalıklar için test yaptırmak oldukça faydalıdır.
CYBH Testi Nasıl Uygulanır?
Bu testler iki farklı şekilde uygulanmaktadır. Testler için kişilerden ya kan alınmaktadır ya da cinsel bölgelerindeki akıntıdan pamuklu çubuk yardımı ile bir örnek alınmaktadır. Bu örnekler ile cybh testi kolay bir şekilde yapılmaktadır. Testin hangi şekilde yapılacağına hekiminiz karar verecektir.
Hangi CYBH Testlerini Yapmalıyım?
Hangi cybh testi yaptıracağınızı düşünüyorsanız bu konu hakkında hekiminizden yardım alabilirsiniz. Hekiminiz sizin için uygun olan cybh testi ile ilgili bilgi verecektir. Yapılacak olan test hastalık durumunuza göre seçilecektir.
En Çok Yapılan CYBH Testleri Nelerdir?
Birçok cybh testleri bulunmaktadır ve bu testlerden bazıları diğerlerine oranla daha fazla uygulanmaktadır. En çok yapılan cybh testleri ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;
- Hepatit B,
- Hepatit C,
- HPV,
- AIDS,
- HIV
Alerji Testi Nedir? Nasıl Yapılır?
Alerji testi, kişilerdeki alerjenlerin belirlenmesi için uygulana bir işlemdir. Kişilerin neye karşı alerjisi olduğu, alerji testi ile detaylı bir şekilde belirlenmektedir. Bu testler çoğunlukla kan alınarak ya da deri üzerinden yapılmaktadır.
Alerji Çeşitleri Nelerdir?
Alerjilerin gruplanması alerji maddesine göre yapılmaktadır. Alerjiler arasında belirli bir ayrım yapılırken benzer özellikler dikkate alınmaktadır. En çok alerji testi yapılan alerji çeşitleri ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;
1.Besin alerjisi
2.Cilt alerjisi
3.Toz alerjisi
4.Evcil hayvan alerjisi
5.Lateks alerjisi
6.Polen alerjisi
7.Böcek alerjisi
8.İlaç alerjisi
9.Küf alerjisi
10.Alerjik rinit
Alerji Testi Aç Karnına mı Yapılır?
Alerji testinin aç ya da tok karna yapılması, yapılacak olan teste göre değişiklik göstermektedir. Besin alerjisi ile ilgili bir test yapılacaksa kişilerin işleme aç kara gelmesi gerekir.
İlaç Alerji Testi Nasıl Yapılır?
İlaç alerjisi için deri prick ya da yama testi kullanılmaktadır. Genel olarak ilaç ile test yapılmaktadır. Eğer kişinin kullandığı ilacın alerji yaptığına eminse ve hayati tehlike yaratacak kadar etki gösteriyorsa alerji testi yapılmamaktadır. Kişilerin için herhangi bir test uygulanmadan ilacın kullanımına derhal son verilmektedir.