enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Doğalgaz Yardımı: Miktar, Başvuru ve Ödeme Tarihleri (Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?)

2024 yılı Doğalgaz yardımı ne kadar oldu? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Doğalgaz Yardımı: Miktar, Başvuru ve Ödeme Tarihleri (Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?)
24 Ocak 2024 09:36
A+
A-

Bu yıl Türkiye, soğuk havanın etkisi altında geçen bir kış mevsimine sahip. Kışın sert geçtiği bu dönemde doğalgaz tüketiminin artması bekleniyor. Türkiye genelinde soğuk kış aylarının etkisinin arttığı günlerde, 2024 Ocak ayı doğal gaz yardımı ödemeleriyle ilgili bilgiler gelmeye başladı. Geçen yılki Kabine Toplantısı’nda doğal gaz yardımının artırılacağı açıklamasıyla umutlanan vatandaşlar, ödeme tarihleri hakkında bilgi edinmek için araştırmalara başladı.

Soğuk kış aylarının etkisinin arttığı bu dönemde, ihtiyaç sahibi aileler için belirlenen doğal gaz desteği ödemeleri, 2024 Ocak ayında birçok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre, ihtiyaç sahibi hanelere yapılan doğal gaz desteği ödemeleri, maddi sıkıntı içinde olan ailelere önemli bir destek sağlıyor.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bakanlık, 3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan hanelere doğal gaz desteğinde bulunuyor.

Doğal gaz yardımı ödeme tarihi henüz açıklanmadı. Geçen yılın kış dönemi ödemeleri şubatta gerçekleşmişti.

Buna göre; 2024 doğal gaz yardımı ödemelerinin şubat ayında yapılması öngörülüyor.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu ve doğal gaz desteğinin artırıldığını belirtti.

Erdoğan, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik.” dedi.

Buna göre; İhtiyaç sahiplerine yönelik 900-2 bin 500 lira olarak ödenen doğal gaz desteğinin 1500-3 bin 500 liraya yükseltildi.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınıyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar, kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi olan kişiler, PTT’ye doğal gaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.