enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Doğalgaz Desteği İçin Detaylar Açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz desteğinin detaylarını yaptığı açıklamayla duyurdu.

Doğalgaz Desteği İçin Detaylar Açıklandı
15 Ocak 2022 12:04
A+
A-

4 milyon haneye yıllık 450 ile 1150 TL arasında doğalgaz desteği verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz yardımları detayları hakkında yaptığı açıklamada “Bu ödemeleri mart ve ekim aylarında iki eşit taksitte yapacağız. Hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz.” dedi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU TARİHİ

Bakan Yanık, doğalgaz desteğinde başvuruların şubat ayının ikinci yarısından itibaren, ödemelerin ise mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacağı bilgisi vermişti. Bir grup muhabirle bir araya gelen Bakan Derya Yanık, doğalgaz desteğinin detaylarını açıkladı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NASIL YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile çalışmalarda sona gelindiğini söyleyerek, “Isıl haritaya göre değişen şekilde hane başına ödeme yapacağımızı ifade etmiştim. Buna göre hane başına yıllık 450 lirayla 1150 lira arası bir destek sağlayacağız. Bu ödemeleri, mart ve ekim aylarında iki eşit taksitte yapacağız. Burada hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Kömürün iki katından fazla bir hane sayısı bu. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.