enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dizüstü Bilgisayar Pil Ömrü Nasıl Artırılır? (Laptop Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?)

En uzun ömürlü dizüstü bilgisayar pilleri bile eninde sonunda bitecektir. Elektrik prizine yapılan ziyaretler arasındaki süreyi en üst düzeye çıkarmak için bilmeniz gereken her şey burada.

Dizüstü Bilgisayar Pil Ömrü Nasıl Artırılır? (Laptop Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?)
24 Ocak 2023 08:59 | Son Güncellenme: 24 Ocak 2023 09:00
A+
A-

Kim dizüstü bilgisayarının pilini kurtarmak için acilen elektrik prizine koşmak ister? Bu hiç eğlenceli değil, özellikle de aileniz bu günlerde evin yakınlarda uygun bir prizi olmayabilecek çeşitli köşelerinde çalışıyor ve evden eğitim alıyorsa. Neyse ki, modern dizüstü bilgisayarlar öncekilerden çok daha verimli. Günümüzde, ucuz masaüstü yerine geçen dizüstü bilgisayarlar ve bazı oyun devleri bile tek bir şarjla sekiz saatten fazla dayanabilir.

İşte laptop pil ömrü uzatmak için bazı ipuçları;

Windows Performans Yönetim Aracını kullanın

Pil ömrünü iyileştirme turumuzun ilk durağı, dizüstü bilgisayarınızın performans yönetimi aracıdır. Windows 10’da, görev çubuğundaki pil simgesinden erişilen bir kaydırıcıdır. Pil ömrünü etkileyen tüm ayarları anlaşılması kolay birkaç kategoride gruplandırmayı amaçlar.

Dizüstü Bilgisayar Pil Ömrü Nasıl Artırılır? (Laptop Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?)

Windows 11’de bunu  Ayarlar > Sistem > Güç ve Pil > Güç Modu’nda bulabilirsiniz.

Hava Akışına Dikkat Edin

Artık çoğu dizüstü bilgisayar, pil teknolojisindeki yenilikler kadar yazılım ve ürün yazılımı iyileştirmeleri sayesinde on yıl önceki pillere göre çok daha az bakım gerektiren lityum polimer pillerle birlikte geliyor. Artık kalibre etmek için pili tamamen boşaltmak zorunda değilsiniz ve pili tamamen boşaltmanın dizüstü bilgisayarınıza zarar vereceğinden endişelenmenize gerek yok.

Pilinizin Sağlığına Dikkat Edin

Tüm piller zamanla şarj olma kapasitesini kaybeder ve sonunda değiştirilmeleri gerekir. Arada sırada pil sağlığının değerlendirilmesi her zaman iyi bir fikirdir.

Wi-Fi ve Bluetooth’u kullanmadığınız zamanlarda kapatın

Ağınıza veya İnternet bağlantınıza erişmeyi planlamıyorsanız, kablosuz kartı kapatın. Mac dizüstü bilgisayarlar için, üstteki araç çubuğunda kablosuz cihazınızı açıp kapatmak için bir düğme bulunur.
Bluetooth’u devre dışı bırakın. Bu özelliği kullanmıyorsanız, dizüstü bilgisayarınızın pilinin bitmesini önlemek için güvenle devre dışı bırakabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.