enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dikkat dağınıklığı nedir? Dikkat dağınıklığı nasıl giderilir?

Verimliliğe zarar verebilecek kesintiye dayalı bir kültürde yaşıyoruz. Çoğu zaman, elektronik cihazlardan gelen bildirimler yalnızca dikkat dağıtmaya katkıda bulunur. Dikkat eksikliği gidermek için ne yapmalı?

Dikkat dağınıklığı nedir? Dikkat dağınıklığı nasıl giderilir?
4 Mayıs 2023 11:07 | Son Güncellenme: 4 Mayıs 2023 11:10
A+
A-

Dikkat dağınıklığı nedir?

Kişinin bir faaliyette bulunurken veya karşısındaki birini dinlerken uzun süre konsantre olamama durumuna dikkat dağınıklığı denir.

Dikkat dağınıklığı ve odaklanma problemi hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilir.

Dikkatinizi Dağıtan Şeyleri Azaltmaya ve Odaklanmanızı Artırmaya Yardımcı Olacak 5 İpucu

Bu ipuçları, odaklanmanızı artırmanıza ve önemli olan şeyleri tamamlamanıza yardımcı olabilir:

1. Bir Gece Öncesi Plan Yapın

O günün verimli geçmesi için tamamlanması gereken iki şeyi yazmayı düşünün. İki şeyin olmasının sebebi, belki ilk görev beklenenden daha kısa sürüyor ya da bir önkoşulu var, bu yüzden tamamlanamıyor. İkinci görev yedek olarak orada. E-postaları kontrol etmeden, telefon aramalarına cevap vermeden veya sosyal medya gönderilerini okumadan önce bu öğeleri yapın, bu sizin verimliliğinize de fayda sağlayacaktır.

2. Dikkatinizi Çeken Şeyleri Kapatın

Bilgileri proaktif olarak kontrol etmek, yoğun bir iş akışını kesintiye uğratmasını engelleyebilir. Akıllı telefonlar ve masaüstü uygulamalarından gelen tüm bildirimleri kapatmak isteyebilirsiniz. E-postayı günde yalnızca beş kez kontrol etmeyi düşünün. Elektronik cihazlarınızı kontrol etmek ve bu teknolojinin sizi kontrol etmemesi, dikkatinizin dağılmasını azaltmaya ve odaklanmanızı artırmaya yardımcı olabilir.

3. Rahat Olun

Bu, her küçük işletme sahibi için farklı bir anlam ifade eder. Konfor, kıyafetler, sandalye, müzik, odanın sıcaklığı veya çalışma yeri tarafından belirlenebilir. Hangi ortamın sizi rahat ettirdiğini ve aynı zamanda odaklanmanızı sağladığını bilmek iş günü boyunca odaklanmanıza yardımcı olabilir.

4. Daha Küçük Hedefler Belirleyin

Büyük hedefler motive edici konuşmalar için harika olabilir, ancak kimsenin önemli şeyleri yapmaya odaklanmasına yardımcı olmazlar. Tüm hedefleri daha kolay gerçekleştirilebilecek daha küçük parçalara ayırmayı düşünün. Sonuç olarak, bu sadece daha kısa bir süre için odaklanmayı gerektirebilir, bu da görevi tamamlama olasılığının artması anlamına gelebilir.

5.Yürüyüşe Çıkın

Ayağa kalkmak veya daha iyisi ofisten uzaklaşmak odaklanmanızı artırmanıza yardımcı olabilir. İşten kısa bir yürüyüş yapmak bile bedeni ve zihni yenilemeye yardımcı olabilir. Ara vermek, geri döndüğünüzde bir sonraki göreve yeniden odaklanmanıza yardımcı olabilir.

Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye verme amacı taşımamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.