enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Denize Girmenin ve Yüzmenin Faydaları (Deniz suyu hangi hastalıklara iyi gelir?)

Denizler geç ısınır geç soğurlar şimdi tam denize girme zamanı. Güneş D vitaminin ana kaynağıdır. Deniz suyu ise 104 ana element ve mineral içeren bir kaplıcadır.

Denize Girmenin ve Yüzmenin Faydaları (Deniz suyu hangi hastalıklara iyi gelir?)
29 Temmuz 2022 17:32 | Son Güncellenme: 28 Eylül 2022 10:41
A+
A-

1. MÖ. 4.yüzyılda deniz suyunun yararlı etkisi Tıbbın babası olarak görülen Hipokrat tarafından tespit edilmiştir. Hipokrat balıkçıların ellerinin sık sık olta kullanımı yüzünden kesilmesine rağmen enfeksiyon kapmadıklarının farkına varır ve böylece deniz suyunun tedavi edici özelliğinin olduğunu keşfeder.

2. Fransız biyolog Rene Quinton deniz suyunun kan plazmasıyla aynı değerlere sahip olduğunu farkına varır ve tedavi edici özelliğini kanıtlar. Deniz suyu da tıpkı kan plazması gibi 104 ana element ve mineral içermektedir. Cildin gözeneklerinden vücüdun içine giren deniz suyu dolaşım sistemine ulaşır ve böylece vücut fonksiyonlarını dengeler. Kan dolaşımındaki miktarını artırır.

3. Deniz suyunun vücudumuzdaki bir diğer önemli etkisi ise CİLT SAĞLIĞINI destektir. Şu an dünya genelinde güzellik uygulamalarının ana maddesi olarak deniz tuzu ve suyu kullanılmaktadır. Bu uygulamanın ana sebebi deniz tuzunda bulunan doğal elementlerdir. Bu elementler deriden toksinlerin atılmasına ve ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olur. Deniz suyu atopik DERMATİT, rosacea, SEDEF ve EGZAMA gibi birçok cilt bozukluğunun tedavisinde yardımcı olmaktadır.

4. Deniz suyunun bir diğer önemli etkisi ise BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ güçlendirmemize yardımcı olmasıdır. Deniz suyu vücudumuzdan zararlı toksin maddeleri uzaklaştırmaktadır. Deniz suyunda bulunan en önemli elementlerden olan İYOT bağışıklık sistemini destekler ve böylece TİROİD aktivitesini artırır. Doğal antiseptik olan deniz suyu vücudumuzu pek çok enfeksiyonlara karşı korumaktadır. Örneğin, oluşabilecek mantarlara veya parazitlere karşı vücut direncimizi artırmakta, diş ağrısını ve ağız içi yaraları iyileştirmektedir.

5. Deniz suyu yapılan önemli bir çalışmaya göre ALERJİK HASTALIKLARI önlemeye de yardımcı olur. Çocuk Sağlığı ve Alerji uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony’nin yaptığı çalışmalar ışığında alerjik çocuklar için deniz tatilinin önemli olduğunu tespit edilmiştir. Doç. Dr. Antony astım, ALERJİK RİNİT ve atopik dermatit gibi hastalıkların en doğal ve başarılı tedavi yönteminin deniz suyu ve güneş takviyesi olduğunu ifade etmektedir. Doç. Antony, “Alerjik hastalıkların tedavisinde en önemli doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle de çocuklar deniz suyundan bolca faydalanmalıdır. Deniz suyunda bulunan kalsiyum karbonat, sülfat, potasyum klorür ve sülfat, magnezyum klorür, magnezyum sülfat çocuklarda şifa niteliği taşımaktadır” sözlerini ifade etmiştir. Doç. Dr. Antony’ye göre, deniz suyu, güneşle birleştiğinde atopik dermatit, ya da çocukluk çağı egzaması denilen deri hastalığından kurtulmada da etkili olmaktadır. Ayrıca ürtiker veya halk arasında kurdeşen olarak adlandırılan kaşıntılı alerjik cilt lezyonları ve sıcağın etkisiyle ortaya çıkan isilikten korunmada da yararlı olduğu ispatlanmıştır. Doç.Dr.Antony: “Deniz suyu tüm SİNÜS yollarını temizler. Dolaylısıyla alerjik RİNİT ve kronik SÜNİZÜT’ün temizlenmesinde çok etkilidir.

                                            Deniz suyunun astıma yararı var mı?

6. YÜZME, akciğerlerin kapasitesini artıran en etkili fizik tedavidir ve ASTIM hastalarına önerdiğimiz en önemli sporlardan biridir.”

7. Deniz suyunun psikolojik açıdan da insanlar üzerinde pek çok yararı olduğu tespit edilmiştir. Deniz suyunda bulunan magnezyum, lityum ve brom, beyindeki SEROTONİN ve MELATONİN hormonlarının düzeylerini etkilemektedir. Böylece mutluluk ve huzur vermekte, depresyon, sinirlilik, anksiyete, ilgisizlik gibi birçok duygusal bozukluğun tedavi edilmesini sağlamaktadır.

Sönmez KURTULAY

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.