enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Daha Az İşlenmiş Gıda Yemenin 5 Yolu

İşlenmiş gıda, konserve edilmiş, pişirilmiş, dondurulmuş, pastörize edilmiş veya paketlenmiş herhangi bir gıda maddesidir.

Daha Az İşlenmiş Gıda Yemenin 5 Yolu
19 Mart 2022 12:49
A+
A-

Sağlıklı bir diyetin parçası olarak konserve sebzeler, dondurulmuş meyveler ve pastörize süt ürünleri dahil birçok işlenmiş gıdanın tadını çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte, bazı yüksek düzeyde işlenmiş ürünlere sağlığınıza zarar verebilecek tuz, şeker, katkı maddeleri ve koruyucu maddeler yüklenir. Bu yüksek oranda işlenmiş gıdaların alımını azaltmak, sağlığınızı iyileştirmenin ve diyetinizin kalitesini artırmanın en etkili yollarından biridir. Aslında, insanlar benden beslenme tavsiyesi istediğinde, tavsiye ettiğim ilk şeylerden biri işlenmiş gıdaları azaltmak.

İşte daha az işlenmiş gıda yemenize yardımcı olacak 5 basit, sürdürülebilir ve gerçekçi strateji;

Elinizin altında sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun

Zamanınız kısıtlıysa, kapıdan çıkarken paketlenmiş bir atıştırmalık almak cazip gelebilir. Bununla birlikte, mutfağınızı bol miktarda portatif, besleyici atıştırmalıkla dolu tutmak, hareket halindeyken sağlıklı seçimler yapmayı çok daha kolaylaştırabilir. En sevdiğim sağlıklı atıştırmalıklardan bazıları taze meyve, karışık kuruyemiş ve humuslu sebzelerdir. Fazladan zamanınız varsa, önceden basit atıştırmalıklar da hazırlayabilirsiniz. Haşlanmış yumurtalar, hindi ruloları, ev yapımı lahana cipsleri ve gece yulafları, çabucak hazırlayabileceğiniz ve daha sonra hazırlayabileceğiniz birkaç harika ikramdır.

Rafine edilmiş tahılları tam tahıllarla değiştirin

İşlenmiş gıda alımınızı azaltmanın en basit yollarından biri, bunları daha sağlıklı tam gıdalarla takas etmeye başlamaktır. Özellikle beyaz makarna, pirinç ve  ekmek  gibi rafine tahılları, kahverengi pirinç ve tam tahıllı makarna, ekmek ve tortilla gibi tam tahıllı alternatiflerle değiştirebilirsiniz. Tam tahıllar sadece lif gibi önemli besinler açısından daha yüksek olmakla kalmaz, aynı zamanda kalp hastalığı, diyabet ve belirli kanser türleri gibi durumlara karşı da koruma sağladığı gösterilmiştir.

Mutfakta yaratıcı olun

Maceraperest hissediyorsanız, en sevdiğiniz işlenmiş yiyecekleri mutfağınızda yeniden oluşturarak sağlıklı bir dokunuş katın. Bu, ilginç yeni malzemelerle denemeler yapmanıza izin verirken, tabağınıza ne koyduğunuzu tam olarak kontrol etmenizi sağlar. Örneğin, patates, kabak, şalgam veya havuç dilimlerini biraz zeytinyağı ve tuzla fırlatıp çıtır çıtır olana kadar fırınlayarak sebzeli cipsler yapabilirsiniz. Evde hazırlayabileceğiniz işlenmiş gıdalara diğer sağlıklı alternatifler arasında , patlamış mısır, ve meyve derisi bulunur. Şahsen, paket sipariş vermek yerine en sevdiğim restoranlardan evdeki yemekleri yeniden yaratmaya çalışmayı seviyorum. Bu, paradan tasarruf etmenin yanı sıra meyveler, sebzeler, kuruyemişler, tohumlar ve baklagiller gibi malzemelere yüklenerek daha fazla tam gıda yemeyi kolaylaştırır.

Daha fazla su için

Soda, tatlı çay, meyve suyu ve spor içecekleri gibi şekerli içecekler, şeker ve kalorilerde yüksek, ancak temel besin maddelerinde düşüktür. Bu içecekleri gün boyunca kademeli olarak su ile takas etmek, işlenmiş gıda alımınızı azaltmanın ve genel diyet kalitenizi iyileştirmenin harika bir yoludur. En sevdiğiniz içecek sade su değilse, köpüklü veya aromalı su iki harika seçenektir. Alternatif olarak, ilave bir lezzet patlaması için suya taze meyve veya otlar eklemeyi deneyebilirsiniz.

Yemek hazırlamayı deneyin

Yemekleri haftada bir veya iki kez büyük partiler halinde hazırlamak, yemek yapmak için çok meşgul olduğunuzda bile buzdolabınızda bol miktarda besleyici yemek bulundurmanızı sağlar. Ayrıca, eve giderken arabaya binmeyi veya zaman sıkıntısı çektiğinizde dondurulmuş hazır yemeklere dönmeyi çok daha az cazip hale getirebilir. Başlamak için, her hafta yapacağınız birkaç tarif seçin ve yemeklerinizi hazırlamak için belirli bir zaman ayırın. Aynı zamanda benzer malzemeleri paylaşan birkaç tarif bulmayı tercih ediyorum, böylece tekrardan kaçınmak için hafta boyunca birkaç öğün arasında geçiş yapabilirim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.