enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Avrupa’da Lider, Dünyada İse İlk 5’te Olmayı Hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Elektrikli, bağlantılı ve otonom ticari araç üretiminde önümüzdeki 10 yılda Avrupa’da lider, dünyada ise ilk 5’te olmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Avrupa’da Lider, Dünyada İse İlk 5’te Olmayı Hedefliyoruz
16 Mart 2021 14:18
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalar da bulundu. Türkiye’de üretim yapan, istihdam sağlayan tüm yatırımcılara sahip çıkmaya devam ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ford Otosan’ın 2020’nin aralık ayında 2 milyar Euro’luk yatırım planını kamuoyu ile paylaştığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobille ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Erdoğan, “Türkiye’nin Otomobili projesi tüm hızı ile devam ediyor. İlk üretim araçlarını 2022 sonunda banttan indirmeyi planlıyoruz. Dünyada ilk 5, Avrupa’da lider olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Artık şartlar eşitlenmiş durumdadır

Yakın bir gelecekte akıllı otonom araç teknolojilerini de hayatımızda yaygın şekilde kullanmaya başlayacağız. Bu değişim süreci on yıllardır kendi yerli otomobilini üretme hayalini kuran ülkemiz için pek çok fırsatı ve tehdidi barındırıyor. Geleneksel motorlu araç teknolojilerinin baskın olduğu dönemlerde yeni bir markayla sektöre girmek zorken artık şartlar eşitlenmiş durumdadır. Bu durum mevcut otomobil üreticilerini de geleceğin teknolojilerini içeren yeni yatırımlara zorlamaktadır.

Ford Otosan’ın Kocaeli’deki yatırımı işte bu dönüşümün en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor. Biz de bir taraftan bu yatırımları teşvik ederken diğer taraftan da yerli markamızı geliştirerek ülkemizde rekabetçi bir iklim oluşturmak istiyoruz.

Otonom araç üretiminde Avrupa’da lider olmayı planlıyoruz

Türkiye’nin önüne serilen tarihi fırsat penceresini kaçırmamak amacıyla başlattığımız Türkiye’nin otomobili projemiz hızla devam ediyor. İnşallah ilk seri üretim araçları 2022 yılı sonunda banttan indirmeyi arzu ediyoruz. Elektrikli bağlantılı ve otonom ticari araç üretiminde önümüzdeki 10 yılda Avrupa’da lider, dünyada ise ilk 5’te olmayı hedefliyoruz. Bunun yanında ağırlık verdiğimiz bir diğer alan da batarya modül, paket ve hücre yatırımlarıdır. Türkiye’yi dünyanın önemli batarya üretim merkezlerinden biri yapmakta kararlıyız.

Tersine beyin göçünü destekliyoruz

Yatırımların yanı sıra bilim insanlarımızın Türkiye’deki faaliyetlerine de çok büyük önem veriyoruz. Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ile tersine beyin göçünü destekliyoruz. Buradan bir kez daha yerli veya yabancı bilim insanlarını, araştırmalarına Türkiye’de davet etmeye, açtığımız çağrılara başvurmaya, ülkemizin sunduğu fırsatlardan istifade etmeye davet ediyorum.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.