enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Cilt tipiniz için ideal güneş kremi nasıl olmalı? İşte ipuçları

 Cilt tipiniz için mükemmel güneş kremini bulmak için okumaya devam edin.

Cilt tipiniz için ideal güneş kremi nasıl olmalı? İşte ipuçları
26 Mayıs 2022 12:18 | Son Güncellenme: 26 Mayıs 2022 12:35
A+
A-
Güneş kreminin günlük güzellik rutininizin bir parçası olmadığını ve bir angarya olduğunu düşünüyorsanız, muhtemelen sizin için doğru ürünü bulamamışsınızdır. Cilt tipiniz için mükemmel güneş kremini bulmak için okumaya devam edin.

Kuru cilt
Doku ne kadar kremsi olursa, cildiniz o kadar mutlu olur. Bunun için yaz boyunca cildinizin yumuşak kalması için kremsi dokulu nemlendirici bir güneş kremi seçmelisiniz. Ancak aynı durum yılın geri kalanı için de geçerlidir, çünkü cildinizi kesintisiz olarak güneş ışınlarından korumanız gerekecektir.

Yağlı cilt
Yağlı cilt, özellikle terin işleri daha da kötüleştirmeye meyilli olduğu yaz aylarında basit bir şey değildir. Tüm yaz boyunca pirzoladaki bu parıltıyı önlemek için, gün boyunca fazla yağları emebilen mat dokulu hafif bir güneş kremi tercih edin.

Akne eğilimli cilt
Daha önce sivilceniz varsa, cilde kalın bir güneş kremi katmanının ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Ağrıya ek olarak, güneş kremi türünde yanlış bir seçim gözeneklerinizi tıkayabilir ve yeni salgınlara neden olabilir. Bu nedenle akneye meyilli ciltler için özel olarak tasarlanmış, eczanelerde yaygın olarak bulunan bir güneş kremi bulmalısınız. Ancak bebekler için tasarlanmış güneş kremleri, cildinizde kesinlikle daha yumuşak olacağı için aynı işi yapabilir.

Olgun cilt

Güneş kremi sadece cilt kanserine karşı korunmak için gerekli değildir, aynı zamanda güneşten kaynaklanan erken yaşlanmayla mücadele etmenin en etkili yoludur. Güneş kreminizin yaşlanmayı geciktirici etkisini arttırmak istiyorsanız, L-askorbik asit (C vitamini) gibi antioksidanlar içeren bir güneş kremi bulabilirsiniz – aynı zamanda melanin hücrelerini baskılamaya yardımcı olur, çilleri kontrol altında tutar – niasinamid (B3 vitamini) ) ve tokoferol (E vitamini).

Bu nedenle, daha olgun bir cilt söz konusu olduğunda, güneşin zararlı UV ışınlarının kolajen ve elastini yok etmesini önlemek ve aynı zamanda zaten var olan hasarı onarmak çok önemlidir.

Güneş kremi ve antioksidanlar daha sonra serbest radikallerle (UV salan moleküller) savaşmak ve hücre hasarını azaltmak için birlikte çalışır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.