enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Cevizin Faydaları Nelerdir? (Kanser- Uykusuzluk- Beyin-Kemik-Depresyon Daha Neler Neler)

Ceviz, kıvrımlı görünümüyle beyine benzetilen ve çok lezzetli olan bir yiyecektir. İşin komik yanı, araştırmaların düzenli olarak ceviz tüketmenin beyin fonksiyonlarını iyileştirdiğini kanıtlamasıdır. Yani, benzetildiği organa gerçekten fayda sağlar ceviz.

Cevizin Faydaları Nelerdir? (Kanser- Uykusuzluk- Beyin-Kemik-Depresyon Daha Neler Neler)
3 Aralık 2023 09:53
A+
A-

  Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir’in özel haberine göre; Tüketilmesi ve yemeklere eklenmesi kolaydır, besin içeriği açısından oldukça zengindir. Yüksek miktarda çoklu doymamış yağ, vitamin ve potasyum, demir, çinko ve magnezyum gibi minerallere sahip oldukları için diğer yemişlerden, hatta bademlerden bile daha iyidirler. Lif bakımından zengin ve antioksidan bakımından zengin olan ceviz, her bakımdan diğer tüm kuru meyveleri gölgede bırakır.

İşte cevizin faydalarından bazıları:

Anti-Kanser özelliğe sahiptir
Ceviz kanser riskleriyle mücadele edebilir. Omega-3 yağ asitleri ve kanserle savaştığı kanıtlanmış diğer antioksidanlar açısından zengindir. Ceviz özellikle prostat, meme ve pankreas kanserine karşı faydalıdır.

Kalp sağlığına faydalıdır
Ceviz, alfa-linolenik asit ve linolenik asit gibi tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Sağlıklı bir lipit tedarikini teşvik eder. Bu sayede kötü huylu kolesterol düşer ve iyi huylu kolesterol seviyeleri artar. Yüksek tansiyonu düşürmede de faydalıdır.

Tokluk hissi ve kilo kaybına yardımcıdır
Ceviz, lif oranı yüksek olduğundan bir avuç tükettikten sonra kendinizi çok daha tok hissetmenizi sağlar. Protein açısından oldukça zengindirler ve sağlıklı kilo kaybına yardımcı olur.

Diyabete faydalıdır
Ceviz tüketmek Tip II diyabet geliştirme riskini azaltabilir. Mükemmel bir protein, sağlıklı yağ ve lif porsiyonu sağlar. Kiloları artırmadıkları için şeker hastaları da endişelenmeden ceviz tükenebilir..

Metabolizmayı hızlandırır
Bir avuç ceviz, yavaşlayan metabolizmayı hızlandırabilir. Ceviz, esansiyel yağ asitleriyle doludur ve sindirime, büyümeye, gelişmeye ve diğer metabolik süreçlere yardımcı olur.

Kemiklere İyi Gelir
Ceviz vücutta kalsiyum emiliminin artmasına yardımcı olur. Ayrıca metabolik süreçler sırasında kalsiyumun atılımını da azaltır.

Antiinflamatuvar
Ceviz antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Diyabet, romatizma, artrit ve diğerleri gibi birçok hastalığın nedeni iltihaptır. Her gün ceviz tüketmek bu hastalıklarla daha iyi mücadele etmenize yardımcı olur.

Sindirime İyi Gelir
Ceviz lif açısından zengindir. Bu nedenle bağırsakların temizlenmesine ve vücudun detoksifikasyonuna yardımcı olur. Sindirime yardımcı olduğu için kabızlık gibi sorunlarla da baş etmekte yardımcıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.