enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Kimdir, Kaç yaşında ve Nerelidir?

2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Bozbey kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Kimdir, Kaç yaşında ve Nerelidir?
18 Nisan 2024 13:12 | Son Güncellenme: 18 Nisan 2024 13:14
A+
A-

Mustafa Bozbey, 1962 yılında Bursa’nın Özlüce Mahallesi’nde doğdu. İlkokul eğitimini Özlüce İlkokulu’nda tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimini Bursa Cumhuriyet Lisesi’nde aldı. 1984 yılında Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden İnşaat Mühendisliği alanında mezun oldu ve aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam ederek Yüksek İnşaat Mühendisi unvanını aldı.

Meslek hayatına 1986 yılında başlayan Bozbey, 1989 yılında kendi şirketi olan Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu. Birçok başarılı toplu konut projesine imza attı.

1999 yılında DSP’nin Nilüfer Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katıldı ve zaferle çıkarak Nilüfer İlçesi’nin üçüncü belediye başkanı oldu. Daha sonra şirketteki görevlerini devrederek belediyecilik alanında faaliyet göstermeye odaklandı.

Nilüfer İlçesi’ni modern ve gelişmiş bir kent haline getirme vizyonuyla hareket eden Bozbey, belediye başkanlığı dönemlerinde birçok ilke imza attı. CHP’den girdiği seçimlerde üst üste dört dönem Nilüfer Belediye Başkanı seçildi ve kentin gelişimine önemli katkılar sağladı.

Kentlerin bilimin rehberliğinde yönetilmesi gerektiğine inanan Bozbey, 2019’da CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu ve büyük destek gördü, ancak az bir farkla ikinci sırada yer aldı.

Mustafa Bozbey, 30 Kasım 2014 tarihinde Seden Bozbey ile evlenmiş olup bir çocuk ve bir torun sahibidir. 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere katıldı ve %47.62 oy oranıyla büyük bir zafer elde ederek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Sosyal sorumluluklarını da aktif bir şekilde yerine getiren Bozbey, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyesi, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Encümen Üyesi, Tarihi Kentler Birliği Üyesi, Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi ve birçok diğer kuruluşta üyelikleri bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.