enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bugün Hava Nasıl Olacak? 21 Ocak 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 21 Ocak tarihli hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre, 13 il için sarı kodlu uyarı yapılmış olup yağışların kıyı kesimler ile güneydoğu bölgelerinde yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İşte il il hava durumu detayları…

Bugün Hava Nasıl Olacak? 21 Ocak 2024 Hava Durumu
21 Ocak 2024 10:17
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava durumu çok bulutlu olacak ve Marmara’nın kuzeybatısı dışında yurt genelinde yağışlar bekleniyor. Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. Bu yağışlar özellikle Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olabilir. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarında güneydoğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak, ancak diğer yerlerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalma bekleniyor. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif olup, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecektir.

Meteoroloji uyarılarına göre, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağışlar olabilir. Bu durumda sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ayrıca, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına beklenmektedir. Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.