enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bizi Güçlü Kılan Birlikteliğimiz

Kastamonu valisi Avni Çakır ve Kastamonu Belediyie Başkan Galip Vidinlioğlu afet bölgesinde görevini tamamlayarak Kastamonu’ya dönen belediye ekiplerine teşekkür ziyareti gerçikleştirdi.

Bizi Güçlü Kılan Birlikteliğimiz
2 Mart 2023 16:24
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketlerinin ardından afet bölgesine giderek arama kurtarma çalışmalarına katılan ve görevlerini tamamlayarak şehre dönen Kastamonu Belediyesi ekiplerini Vali Avni Çakır ve Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu birlikte ziyaret etti.

Arama-kurtarma çalışmalarına yaşanan afetin merkezi olan Kahramanmaraş’ta başlayan ekipler, Adıyaman ve Hatay’da da arama-kurtarma çalışmalarında katılmıştı.

 Kastamonu Belediyesi ekipleri bölgeye ilk gittikleri an itibariyle 3 kişiyi enkazdan çıkarmış ayrıca bölgede meydana gelen yangınların söndürülmesi için de yoğun çaba harcamışlardı. Yaptıkları çalışmalar ile yüzlerce kişinin enkazdan kurtarılmasına vesile olan Kastamonu Belediyesi itfaiye ekipleri, fedakârlıklarıyla bölgede iz bırakan ekipler arasında yer aldı.

Kastamonu Belediyesi, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatı doğrultusunda afet bölgesinde 65 personel göndermişti. Görevlerini tamamlayıp Kastamonu’ya dönen ekipler kendilerini ziyaret eden Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt’a bölgede yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Başkan Rahmi Galip Vidinlioğlu burada yaptığı açıklamada depremin olduğu günün sabahı itibariyle arama kurtarma, itfaiye ve gönüllü ekiplerin bölgeye intikal ettiğini belirterek “Fedakarca çalışmalar yürüten mesai arkadaşlarıma ve bölgede mücadelelerini sürdüren tüm ekiplere teşekkür ediyorum.” dedi.

“DEPREMİN ŞİDDETİ KELİMELERLE TARİF ETMEK İMKANSIZ”

Deprem sonrasında bölgeye gittiğini ve yaşanılan acı tabloyu bizzat gördüğünü ifade eden Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu: “Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Adana ve ilçeleri olmak üzere her tarafı dolaştım. Depremin şiddetini kelimelerle tarif etmek gerçekten imkansız. Özellikle Hatay’da ayakta bina kalmamıştı. İlk günden itibaren bizi bir arada tutan dayanışma ruhumuz ile birlikte Kastamonu’dan hem yardım malzemeleri hem de çok sayıda yardım ekibi bölgeye intikal etti. Bu intikaller içerisinde özellikle belediyemizin itfaiye birimi haftalık değişme yaparak bölgeye gittiler. 65 kişilik gurubumuz bölgede büyük bir özveri ile çalıştı. Arama ve kurtarma çalışmalarına yardımcı oldular. Bunun haricinde 24 TIR dolusu yardım malzemesini bölgeye ulaştırdık.

Bozkurt ilçemizde meydana gelen büyük afeti yaşanabilecek en büyük afet olarak düşünüyorduk ama böylesine büyük bir afet meydana geldi. Maalesef deprem de ülkemizin acı bir gerçeği. Manzarayı gördükten sonra bizim burada yaşadığımızın yüzlerce katını orada görmüş olduk. Cansiparene çalışan belediyemizin kıymetli personellerine, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Özellikle itfaiye birimimiz çok ciddi bir gayretin içerisinde oldu. Bölgeye gönüllü olarak giden farklı birimlerden personellerimiz de oldu. Allah hepsinden razı olsun. Bizi güçlü kılan da bu zaten. İnşallah birlikte o bölgeyi ayağa kaldıracağız.” dedi.

“MİSAFİRLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ”

Başkan Vidinlioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Depremin ilk gününde bölge valilerimizi, belediye başkanlarımızı, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’u aradım. Kastamonu Belediyesi olarak bölgeye başta personel olmak üzere ekipman desteği sağladığımızı ve sağlamaya da devam edeceğimizi ifade ettim. Allah devletimizi ve milletimizi korusun.  Allah ülkemize böylesine büyük afetler yaşatmasın. Ölenlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Deprem sonrasında ilimize gelen 4 bin civarında misafirimiz var. Bunların bir kısmını evlere, bir kısmını ise yurtlara yerleştirdik. Misafirlerimizin hepsi bizim emanetimiz. Misafirlerimizin hepsini en iyi şekilde ağırlayacağız. İnşallah bu günleri beraber atlatacağız. Bölgeyle ilgili açıklamaları hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem Sayın Genel Başkanımız hem de bakanlarımız yapıyor. Önce enkazlar kalkacak. Daha sonra ise yeni yerleşim planları ile birlikte yıkılan konutların yerlerine teknolojinin son imkanları kullanılarak yenileri yapılacak.

TOPYEKÛN SEFERBERLİK ANLAYIŞI İLE YENİ KAMPANYA DÜZENLEYECEĞİZ

Valiliğimizde kamu kurum ve kuruluşlarımızın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Topyekûn bir seferberlik anlayışı ile yeni bir kampanya düzenleyeceğiz. Ramazan ayı yaklaşıyor. Hem Ramazan ayı öncesinde hem de Ramazan ayı boyunca yardımlarımızı bölgeye göndereceğiz. Bu kampanyada da orada bulunan kardeşlerimize erzak, temizlik ürünleri yollayacağız. Oradaki vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanması için de yardımlarımızı sürdüreceğiz. Biz çok büyük bir afeti yaşamış bir bölge olarak yardımlaşmanın ve dayanışmanın ne olduğunu çok iyi biliriz. Biz Kastamonu olarak tarih boyunca memleketimizin her türlü ihtiyacında hep önde koşan bir il olduk. Nasıl biz sel afetinin yaralarını yardımlaşma ile sardıysak devlet-millet el ele vererek bu yaraları saracağız.” dedi.

“ÇALIŞMALARA KATILAN EKİPLERİMİZE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Vali Avni Çakır da deprem bölgesinde büyük bir özveri göstererek görev alan Kastamonu Belediyesi personellerine teşekkür etti.

11 ili etkileyen depremin tüm Türkiye’yi derinden yaraladığını ifade eden Vali Avni Çakır yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Depremi haber alır almaz öncü kuvvetlerimizi bölgeye yönlendirdik. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte ekiplerimiz yola koyuldu. Devamında ise Kastamonu Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak için bölgeye akın etti. Kastamonu olarak lojistik destek vermek için büyük bir çalışma gerçekleştirdik. Sizler sahaya koştunuz, bizler de bölgeden gelen talepler doğrultusunda gereken yardımları yapmaya gayret gösterdik. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgeye yapılacak yardımları planlamamız gerekiyor. Başkanımızın da katılımıyla bugün bir toplantı daha gerçekleştirdik. İlk etapta bölgeye göndereceğimiz 10 bin yardım kolisinin planlamasını yaptık. Hayırseverlerimizin de desteği ile 20 tır yani 20 bin yardım kolisini daha hem Ramazan öncesinde hem de Ramazan ayı boyunca bölgeye sevk edeceğiz. Bunlarla ilgili duyuruları da vatandaşlarımıza yapacağız.

Bu süreçte çocuklarına iyi bir miras bırakacak insanlar sizler gibi bizzat bölgeye giderek vatandaşlarımıza yardım eden insanlar olacak.  Bölgede ilk günden beri bizzat bulundunuz, arama kurtarma faaliyetlerinde yer aldınız. Bir can kurtarmak tarifsiz bir duygu olsa gerek. Bu duyguyu yaşadınız. Ben sayın başkanımın şahsında ilgili başkan yardımcılarımıza, itfaiye müdürlerimize, itfaiye erlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.