enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bitkileri Soğuktan Koruma Yolları

Soğuk havalar, bitkilerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en büyük tehlikelerden biridir. Özellikle kış aylarında, çok düşük sıcaklıklar bitkilerin bir şekilde zarar görmesine veya ölmesine neden olabiliyor. Bu nedenle, bitkilerin soğuktan korunması, ilkbahar aylarında yeniden sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlamak için çok önemlidir.

Bitkileri Soğuktan Koruma Yolları
21 Ocak 2024 00:05 | Son Güncellenme: 19 Ocak 2024 11:02
A+
A-

Bitkileri Soğuktan Koruma Yolları

Çoğu kişi gibi siz de bahçenize normal hava koşullarında hayatta kalabilecek çiçekler ve ağaçlar dikiyorsunuz. Peki hava normalden farklı olduğunda ne yapabilirsiniz? Beklenmedik donmalar manzaraları ve bahçeleri mahvedebilir. Peki siz bu durumda ne yapabilirsiniz? İşte detaylar…

Bitkiler Hangi Sıcaklıkta Donar?

Soğuk hava karşınıza çıktığında ilk düşünceniz bitkiler hangi sıcaklıkta donar, başka bir deyişle bitkiler için ne kadar soğuk çok soğuktur? Bunun kolay bir cevabı yok. Farklı bitkiler farklı sıcaklıklarda donar ve ölür. Bu yüzden onlara bir dayanıklılık derecesi verilir . Bazı bitkiler kendilerini donmaktan koruyan özel hormonlar üretir ve bu bitkilerin dayanıklılık derecesi, bu hormonu daha az üreten bitkilere göre daha düşüktür (yani daha soğuk havalarda hayatta kalabilirler). Bununla birlikte hayatta kalmanın farklı tanımları da vardır . Bir bitki donma sırasında tüm yapraklarını kaybedebilir ve bazıları gövdelerden ve hatta köklerden yeniden büyüyebilir. Yani yapraklar belirli bir sıcaklıkta hayatta kalamazken bitkinin diğer kısımları hayatta kalabilir.

Bitkiler Donmaktan Nasıl Korunur?

Sadece hafif bir don bekliyorsanız, dondaki bitkileri bir çarşaf veya battaniyeyle örterek koruyabilirsiniz. Bu, yalıtım görevi görür ve sıcak havayı bitkinin etrafındaki yerde korur. Sıcaklık, kısa bir soğukluk sırasında bitkinin donmasını önlemek için yeterli olabilir. Bitkileri dondurucu soğukta korurken ek koruma sağlamak için, sıcaklığın içeride kalmasına yardımcı olması amacıyla çarşafların veya battaniyelerin üzerine plastik yerleştirebilirsiniz. Ancak plastik bitkiye zarar vereceğinden, bir bitkinin üzerini asla yalnızca plastikle örtmeyin. Plastik ile bitki arasında bir bez bariyer olduğundan emin olun. Gece boyunca soğukta kaldıktan sonra sabah ilk iş olarak çarşafları, battaniyeyi ve plastiği çıkardığınızdan emin olun.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.