enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Batı Karadeniz Havzası Paydaş Danışma Toplantısı Kastamonu’da Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı kapsamında desteklenen “6 Havzada Nehir Havzası Yönetim Planlarının Hazırlanması için Teknik Yardım Projesinin Batı Karadeniz Havzası Paydaş Danışma Toplantısı” Kastamonu İlimizde gerçekleştirildi.

Batı Karadeniz Havzası Paydaş Danışma Toplantısı Kastamonu’da Yapıldı
10 Mayıs 2022 18:58
A+
A-

“6 Havzada Nehir Havzası Yönetim Planlarının Hazırlanması için Teknik Yardım Projesinin Batı Karadeniz Havzası Paydaş Danışma Toplantısı” Kastamonu Valisi Avni Çakır başkanlığında yapıldı. Toplantıda Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen, paydaş kurumların yöneticileri ve proje kapsamında görev alacak teknik personeller hazır bulundu.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından yerli ve yabancı uzmanların sunumları ile devam etti.

Proje kapsamında; 6 Havzada Nehir Havza Yönetim Planları ile, Denizler hariç, kıyı suları dahil olmak üzere yerüstü ve yeraltı sularının kalite ve miktar açısından durumlarının iyileştirilmesi, korunması ve koruma- kullanma dengesi gözetilerek sürdürülebilir kullanımının sağlanması hedeflenmektedir.

13 Eylül 2021 tarihinde başlayan ve 42 ay olarak hazırlanan projede Batı Karadeniz, Antalya, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, Kızılırmak ve Marmara Havzaları Nehir Havza Yönetim Planları, Sektörel Su Tahsis Planları, Stratejik Çevresel Etki Değerlendirme raporları, ayrıca Doğu Akdeniz Havzasında Çevresel Kalite Standartlarının uygulanmasının çevre ve sağlık üzerindeki etkilerine yönelik vaka çalışmaları yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.