enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Asgari Ücret ile Memur ve Emekli Zamlarında Çok Yaman Çelişki

Her yıl sonu açıklanan asgari ücret, emekli ve memur maaş zam oranları yıllık enflasyon oranlarına göre belirlenip açıklanıyor. Geçen yıl artan aşırı enflasyon; Temmuz ayında asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına da artışı adeta zorunlu kılmıştı.

Asgari Ücret ile Memur ve Emekli Zamlarında Çok Yaman Çelişki
10 Ocak 2023 08:23
A+
A-

Ak Parti Hükümeti; 2022 Aralık ayının son günlerinde 2023 Asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldığını açıklarken özellikle de şu cümleyi kuruyordu. “Çalışan İşçimizi Enflasyona ezdirmeyeceğiz” Hatta bu zammın az olduğunu veya yetmeyeceğini düşündüğü içinde gerekirse yıl içerisinde tekrar değerlendirme yapacaklarının altını çizip sözünü de veriyordu.

Tabi bu zam oranı, TUİK’in açıkladığı % 85 Enflasyona göre gayet doğru bir oran. Ancak yaşadığımız Enflasyon en az % 200’lerde bunu hepimiz iliklerimize kadar çok rahat hissediyoruz zaten. (Tabi bu rakamlarla oynayarak işçi, memur ve emeklinin hakkı yeniyorsa bu da “KUL HAKKINA” girer. İnşallah böyle ince bir hile hurda yoktur.!)

Ancak; Aynı Hükümetimiz, Yüzde 25 Memur ve Emekli zam oranlarını açıklarken de MÜJDE diye açıklıyor. Ve Cumhurbaşkanının açıklamasının ardından tüm yetkililer bu MÜJDE’yi paylaşıp sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür etmeyi unutmadılar. Tabi bu durum şaşılacak bir durumdu.

Neden mi?

Zaten bu şaşkınlık hemen anlaşıldı ve ilk gün MÜJDE olan % 25’in ertesi gün aslında MÜJDE olmadığı sayın Cumhurbaşkanının bir yüzde 5 daha ilave edip zam oranını % 30’a çıkarmasından anlaşılmış oldu.

Tabi bu durumda + 5 puanlık artış müjdenin müjdesi de olmuş oldu.

ZAMLARDA YAMAN ÇELİŞKİ

İşverenin verdiği maaşlara % 50 yapınca enflasyona ezdirmiyoruz diye açıklayıp, Devletin verdiği maaşlara da yüzde 30’u nasıl MÜJDE diye verebiliyorlar vallahi ben anlayamıyorum. Sizce de yaman bir çelişki yok mu bu durumda?

Yoksa bizim bilmediğimiz İşçi ile memur ve emeklinin ENFLASYONU da mı farklı?

Veya Memur ve Emekliler çok mu maaş alıyordu da dengelemek için mi % 20 daha az zam yapılmış oldu? Anlayan varsa anlatsın lütfen!

EMEKLİ NEREDEN NEREYEEEE

2002-03 yılında asgari ücret 184 TL iken en düşük emekli maaşı da 225 TL civarındaydı. Şimdi ise asgari ücret 8.500 TL olurken nasıl olurda en düşük emekli maaşını 5.500 TL yaptık diye müjde olarak verilebiliyor vallahi ben bunu da anlayamıyorum. Peki bu durum Akıl tutulması değil de nedir peki?

Ha Anlayan varsa bana bunu da anlatsın bende anlayım n’olur?

POMBACININ SİTEMİ: NASIL EVLENEYİM Kİ!?

Dün Arabaya yakıt almak için benzinciye girdim. Biri genç birisi biraz daha yaşlı şakalaşırken ne oluyor diye sordum.

Genç olan abi sen doktor musun diye sordu. Yok dedim. Doktorlara çok benziyorsun dedi ve bu abi biraz hasta bende kendine iyi bak “ne sıkıntın var diyorum diyerek benim gibi misin ben 28 yaşındayım daha evlenecek biri bile yok diyorum” dedi. (Burayı biraz farklı söyledi de ben yumuşatarak yazıyorum)

Hayırdır niye evlenecek biri bile yok dedim!

Abi nasıl evleneyim ki?

Ben doğuluyum en az 10 bilezik istiyorlar. 10 Bilezik 20 gramdan aşağı olmaz diyorlar. Ve bu en az 200 Bin lira, gelinlik 15 Bin, Salon 40 Bin derken bir düğünün masrafı bizde en az 500 BİN…

Benim aldığım maaş ise asgari ücret.. “Evlenmek bizim için LÜKS OLDU LÜKS”
diyerek

“Sen söyle şimdi beyim BEN NASIL EVLENEYİM?”

Ben cevap veremedim Ey Ak Partili kardeşlerim N’OLUR siz cevap veriniz. Sizce bu kardeşimiz NASIL EVLENSİN ve evlenip 3-5 ÇOCUK YAPSIN?

 

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.