enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Arıtma suyu faydalı mıdır? Artıma suyunun faydaları neledir?

Toksinlerden arındırılmış temiz su içmenin vücudun nasıl etkilendiğini merak ettiniz mi? Arıtma su içmek sağlıklı mı? Arıtma suyu mu damacana su mu? Arıtma suyunun faydaları nelerdir?

Arıtma suyu faydalı mıdır? Artıma suyunun faydaları neledir?
28 Ocak 2024 14:46
A+
A-

Su, tüm canlılar için önemli bir kaynaktır ve kalitesi sağlığımızı ve refahımızı doğrudan etkiler. Temiz ve güvenli su arayışımızda çeşitli arıtma yöntemleri geliştirildi. Böyle bir yöntem, safsızlıkları gidermek için suyun arıtılmasıdır, bu da arıtılmış su olarak bilinen sonucu verir. Bu yazıda arıtılmış su kavramına, önemine ve bunu başarmak için kullanılan farklı yöntemlere değineceğiz.

Vücudumuzun neredeyse üçte ikisinin su olduğu göz önüne alındığında, suyun vücuttaki hayati işlevini anlamak bir sağlık kaynağı olabilir. Tüm bedensel süreçlerin mümkün olduğunca sorunsuz çalışmasını sağlamanın en kolay yöntemlerinden biri, maksimum faydayı sağlamaktır.arıtılmış su kullanımı.

Günümüz toplumunda teşvik edilen tüm sağlık ve sağlıklı yaşam yöntem ve uygulamaları karşısında şaşkına dönmek çok kolaydır. Sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamaya başlamak ve bunu sürdürmek zor olmasa gerek; basitlik çok önemlidir. Ne yazık ki sıklıkla gözden kaçırdığımız önemli bir gerçek, su içmenin sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri olduğudur. Bunun nedeni, hızlı bir şekilde önemli avantajlar vaat eden sağlık rejimlerine çok fazla önem verilmesidir. Bu nedenle çabalarımızı başarılı bir sağlık rutininin en önemli bileşenlerinden biri olan filtrelenmiş su üzerinde yoğunlaştırıyoruz.

Arıtma suyu faydalı mıdır? Artıma suyunun faydaları neledir?

Arıtılmış Su Nedir?

Arıtılmış su, kirleticileri, yabancı maddeleri ve istenmeyen maddeleri uzaklaştırmak için bir saflaştırma işleminden geçmiş suyu ifade eder. Arıtma işlemi kimyasallar, kirleticiler, mikroplar ve mineraller gibi maddeleri ortadan kaldırarak temiz, berrak ve tüketim için güvenli su sağlar. Arıtılmış su, kullanılan spesifik arıtma yöntemine bağlı olarak çeşitli tiplere göre daha da sınıflandırılabilir.

Neden arıtılmış suya ihtiyacınız var?

Arıtılmış su içmenin sağlık açısından çok sayıda avantajının, olumlu fizyolojik ve psikolojik faydalara sahip olduğu kanıtlanmıştır. Arıtılmış su içmenin bazı önemli sağlık avantajları şunlardır:

Filtrelenmiş suya erişmenin bir yolunu bulmalısınız çünkü Dünya’da erişilebilen suyun yalnızca %2,5’i tüketime uygundur. Suyun arıtılmasının neden gerekli olduğunu derinlemesine inceleyelim vearıtılmış suyun kullanımı.

Su filtrelemesi tehlikeli organizmaları uzak tutabilir

Araştırmalara göre filtrelenmemiş su , kusmaya, ishale ve hatta ölüme neden olan bakterileri içerebilir . İnsanlara güvenli içme suyu sağlamak için su filtreleme sistemlerinin suyu arıtması ve zararlı mikropları yok etmesi gerekir. Dünyadaki su kaynaklarının %90’ı, herhangi bir şekilde arıtılmadığı veya arıtılmadığı takdirde içmeye uygun değildir. Ek olarak kuyu suyu ve yeraltı suyu genellikle serttir ve kalsiyum ve magnezyum açısından zengindir. Başlangıçta sağlığınız için tehlikeli olmasa da sert su, evinizdeki cihazların eskimesini hızlandırır ve giderlerinizin yakınında çirkin, pas renginde lekeler oluşturur.

Toksik metaller sudan filtrasyon yoluyla uzaklaştırılır

Suyun mikropların yanı sıra bakır ve magnezyum gibi çeşitli mineralleri de içerdiği düşünülüyor. Bu elementlerin bazıları doğası gereği kişinin sağlığı veya yaşamı için tehlikeli olmasa da, insan vücudu için zararlı olan kurşun ve bakır gibi diğer minerallerle reaksiyona girerek olumsuz etkilere neden olabilirler. Sudan mümkün olduğu kadar çok mineralin uzaklaştırılması, dezenfeksiyon maddeleri, kimyasallar ve filtreleme sistemleri de dahil olmak üzere risk ve hastalıkların azaltılmasına yardımcı olacak bir dizi tedavinin kullanılmasına olanak tanır. Bu en önemlilerinden biriarıtılmış suyun kullanımı.

Kas ve Eklem Sağlığını İyileştirir

Bol miktarda filtrelenmiş su içerek düzenli bir fiziksel fitness programını sürdürmek çok önemlidir. Daha sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamak istiyorsanız muhtemelen fiziksel kondisyonunuzla ilgileniyorsunuzdur. Kas güçlendirmenin ve eklem eforunun aktif bir yaşam tarzının temel bileşenleri olduğu göz önüne alındığında, iyi bir eklem ve kas sağlığına sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Daha iyi eklem ve kas sağlığı, filtrelenmiş suyun birçok faydasından biridir.

Suyun insan vücudunun büyük bir kısmını oluşturduğunu zaten biliyor olabilirsiniz. Gerçekte su, vücut kaslarının %75’ini oluşturur . Bu, vücudumuza yeterli miktarda arıtılmış su sağlamanın, kas sağlığının en iyi potansiyel seviyesini korumak için çok önemli olduğu anlamına gelir. Arıtılmış su tüketmenin bir başka avantajı da, susuz kalmamanın kişinin yaralanma ve kramp riskini büyük ölçüde azaltmasıdır. Son olarak, eklemlerin sağlıklı yağlanmasını sağlamak için saf su şarttır.Arıtılmış suyun kullanımıen iyi performansınızı göstermenize yardımcı olacaktır.

Kilo vermeye yardımcı olabilir

Sulu kalmak, gereksiz istek ve yeme bozukluklarına yardımcı olur. Arıtılmış suyun vücudunuzun metabolizmasını büyük ölçüde arttırdığı ve hatta iştahınızı orta derecede azalttığı gösterilmiştir . Sıfır kalori içerdiğinden günlük ne kadar su tüketebileceğiniz konusunda tanımlanmış bir sınır yoktur, bu da özellikle kilo vermeye çalışırken avantajlıdır.

Kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar

Elbette sabahları bir fincan kahve size iyi bir dozda enerji verebilir ama aynı zamanda susuz kalmanıza da neden olur. Filtrelenmiş su içerseniz daha fazla enerjiye sahip olursunuz. İyi bilinen “8 bardak kuralı”, her gün sekiz bardak sekiz ons su tüketilmesini önerir, bu da her saat başı bir bardak anlamına gelir. Ancak her gün içmeniz gereken su miktarı vücudunuzun taleplerine göre belirlenir. Her durumda dehidrasyonun ruh haliniz ve odaklanmanız üzerinde etkisi vardır. Filtrelenmiş su içerek beyin süreçlerinizi ve bilişsel kapasitelerinizi artırabilirsiniz, bu da daha iyi bir yaşam tarzına yol açacaktır.

Daha iyi sindirim ve mide sağlığı

Saf su içerseniz sindirim fonksiyonunuza yardımcı olacaktır. Kirletici maddeler ve toksinler içermediğinden besin emilimini teşvik etmek için sindirilmiş gıdadaki moleküllerin parçalanmasına yardımcı olur. Mide sorunlarının oluşmasına yardımcı olmak için insan vücudunun gıda tüketimini parçalamak ve suya ihtiyaç duyduğu bilinmektedir. Anahtarlardan biriarıtılmış suyun kullanımıaynı zamanda karaciğer ve böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olmaktır.

Arıtılmış su daha sağlıklı yaşam tarzı seçimlerini teşvik eder
Tadı kötü ve sağlıksız olan suyun evinizde bulunmasının hiçbir faydası yoktur. İçme suyunun tadı güzel değilse, bu yalnızca sağlığınızı olumsuz etkilemekle kalmaz, aynı zamanda her gün verdiğiniz kararları da etkileyebilir. Tadı kötü olan su içmek muhakeme yeteneğinizi etkiler. Yeterince su içmemek yorgun olmanıza ve kötü yiyeceklere yönelmenize neden olabilir.

Bu yazı yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye verme amacı taşımamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.