enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

A’râf Sûresinin Gizemi, Anlamı, Sırları ve Faziletleri ( Ar’âf Ne Demektir?)

Ar’âf süresi; Mekke döneminde inmiştir. 163-170. âyetlerin Medine döneminde indiğini söyleyen âlimler de vardır. 206 âyettir. Sûre, adını 46. ve 48. âyetlerde geçen“el-A’râf ” kelimesinden almıştır.

A’râf Sûresinin Gizemi, Anlamı, Sırları ve Faziletleri ( Ar’âf Ne Demektir?)
27 Haziran 2022 05:00 | Son Güncellenme: 26 Haziran 2022 22:06
A+
A-

Ar’âf Ne Demektir? Ar’af suresi ne anlama geliyor? Ar’af Süresi niçin okunur?

“el-A’râf ”, yüksek yerler, yüksek mevkiler demektir. Sûrede temel konu olarak, ilâhî vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenmektedir.

Hadîs-i şerîfte buyruluyor ki: “A’râf sûresini okuyan kimse için Cenâb-ı Hakk, kıyâmet gününde şeytanlara karşı bir perde halk eder (Onu şeytanlardan korur) ve Âdem’i (a.s.) ona şefaatçi kılar.”
(Beyzâvî)

Kıyâmet günündeki hesaptan sonra, sevâbları ve günahları eşit olanlar, A’râf denilen yerde bekleyecekler, fakat orada devamlı kalmayacaklardır. Peygamber Efendimiz, onların Cennete girmesi için şefâat edecektir.

Hadîs-i Şerîfle bildirilmiştir: Doğum yapacak kadına, şeytan, cinler vs. şerli yaratıkların şerrinden ya da çocuğuna zarar gelmemesi için Âyete’l Kürsî, A’râf 54. âyeti sonuna kadar, Felak ve Nas sûrelerini okuyarak Allah’u Teâlâ’ya sığındırılması gerekir.

A’râf sûresi, dünyâ ve âhiret mutluluğu için çokça okunmalıdır. Akşam namazından sonra okuyanın ilmi artar. Sara nöbeti tutan kişiye (A’râf 1, Tâhâ 1, Şu’arâ 1, Meryem 1, Yâsir 1-2, Şûra 1-2 ve Kalem 1) âyetleri okunursa, Allah’ın izni ile şifâ bulur.

Her kim, A’râf sûresinin 1-3 âyetlerini çokça okur veya üzerinde taşırsa, verdiği kararda isabetli olur ve sıkıntılarından kurtulur. herkes tarafından sevilen bir kişi olur.

Kazancının bol ve bereketlenmesini isteyen bir kişi A’râf sûresinin 10. âyetini çokça okumalı ve yazıp bir köşeye asmalıdır.

Hz. Âdem (a.s.) ile Hz. Havva vâlidemiz, dünyâya gönderilince, hatalarından dolayı gözyaşı dökerek, A’râf sûresinin 23. âyetinde belirtilen sekilde duâ ve tövbe etmişlerdi ve Allah-u Teâlâ da kabul etmişti.

A’râf sûresinin 31-32. Ayetleri, sihir, büyü ve nazardan kurtulmak için okunmalıdır.

Her kim, yatmadan evvel A’râf sûresinin 54-56. âyetlerini okursa uyku ihtiyacından kurtularak beklediğine ulaşır.

Ar’âf süresi 199.ncu ayetin anlamı

Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.