enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Araç sahipleri dikkat! Bunu yapmayanlar ceza ödeyecek

Araç sahiplerini ilgilendiren yönetmelik resmen yürürlüğe girdi. Artık Türkiye genelindeki tüm illerde bulunan araç sahipleri için bu uygulama zorunlu hale getirildi. Bu uygulamayı gerçekleştirmeyen araç sahiplerine ciddi cezalar verilecek.

Araç sahipleri dikkat! Bunu yapmayanlar ceza ödeyecek
12 Ocak 2024 12:10 | Son Güncellenme: 12 Ocak 2024 12:23
A+
A-

Şehirlerdeki artan hava kirliliğini azaltmak amacıyla hayata geçirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi uygulaması yönetmeliği Türkiye genelinde 81 ilde yürürlüğe girdi. Bu kapsamda ilgili denetimler aktif bir şekilde gerçekleştirilmekte olup, ülke genelinde uygulanan bu yeni yönetmelik, sağlıklı ve temiz bir hava kalitesini destekleme hedefini taşıyor.

BAKANLIK PEŞLERİNİ BIRAKMIYOR

EGEDES sistemi aracılığıyla egzoz muayenesini gerçekleştirmeyen araçlar, trafikte seyrederken tespit ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, egzoz muayenesini yaptırmayan araç sahiplerini bu sayede belirleyebiliyor.

VERİLEN CEZAYA YENİ YIL ZAMMI GELDİ

Geçtiğimiz sene uygulanmaya başlayan yeni sistemde, egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan araçlara uygulanan 6.275 liralık ceza, %58,46’lık bir zam sonrasında 9.943 TL olarak güncellendi. Aynı zamanda, araç yönetmelikleri tarafından belirlenen standartlara aykırı emisyon salınımına neden olan araçlara uygulanacak ceza ise 19.897 TL olacak.

Egzoz Gazı Emisyon Yetki Belgesi bulunan ancak yetki belgesini kaybeden araçlar, ölçüm yapmaya devam eden veya teknik standartlara aykırı ölçüm yapanlar için ise 39.797 TL ceza uygulanacak.

Ayrıca, belgesiz emisyon ölçümü yapanlar, belgelerde tahrifat yapanlar ve sahte belge düzenleyenlere yönelik yapılan düzenlemeler çerçevesinde ise 79.611 TL ceza kesilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.