enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ak Parti-Mhp- İYİ ve Saadet Partisinin “Teröre Karşı Ortak Bildirisi” Ne Anlama Geliyor?

TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti tarafından verilen “teröre karşı ortak bildiriye” AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi grupları imza atarken, CHP ve DEM Parti bildiriye imza atmayınca gündemin birinci sırasına BİLDİRİ geçmiş oldu. Peki ne var bu ortak bildiri de?

Ak Parti-Mhp- İYİ ve Saadet Partisinin “Teröre Karşı Ortak Bildirisi” Ne Anlama Geliyor?
24 Aralık 2023 10:41 | Son Güncellenme: 24 Aralık 2023 12:35
A+
A-

“TERÖRE KARŞI ORTAK BİLDİRİ”

1- Bu bildiride ne var ki CHP ve HDP imza atmıyor veya atamıyor. Bir kaç defa okudum, imza atılmayacak bir neden göremedim. Toplumda nasıl bir algı oluşturulacağını bile bile bildiriye imza atmamak çok yanlış olmuştur.

2- Saadet Partisi için CHP ile kol kola diyenler utanır herhalde. Bakın Saadet Partisi gerektiğinde iktidarla da kol kola girebiliyormuş.

3- Bildiride Saadet Partisi ismi S.P diye yazılmış. Saadet Partisinin S.P diye bir kısaltması yok diye biliyorum. Nasıl Ak Parti Akp diye yazılmıyorsa Saadet Partisi de S.P diye yazılmamalıdır. Saadet diye yazılmalıdır ki hala bildiride imzası yok diye YALAN konuşan, Yazan TROLLER rahatlıkla görebilsin.

4- “Teröre Karşı Ortak Bildiri” yayınladık diye Milletin Meclisi TBMM görevini tam yapmış havası veremez. 2 günde 12 Şehidin geldiği ve YÜREKLERİN YANDIĞI bir ortamda TBMM’nin tek görevi “ORTAK BİLDİRİ OLAMAZ” arkadaş. Bu Milletin büyük çoğunluğu “TERÖR OLAYLARINDA” zaten “ORTAK HAREKET EDİYOR” TBMM bildirisiyle değil. Bizim TBMM’den beklentmiz çok ama çok daha fazlası. Onun için bu bildiriyle sanki “TERÖRÜ BİTİRME KANUNU” çıkarmış havası verilmemelidir.

5- İDAM Yasası çıkarma yetkisine sahip TBMM’den; “Teröre Karşı Ortak Bildiri” yayınladı diye sevinmemiz beklenmemelidir. Her vatandaşın duygularıyla ORTAK HAREKET ettiği bir ortamda; TBMM’den beklentimiz, “GEREKEN KANUNLARI” çıkarmayı ve de daha somut ‘İCRAAT’ yapmayı bekliyoruz.

6- DEM Partiyi bir kenara bırakıyorum. Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisi CHP böyle bir ortamda bu bildiriye imza atması gerekirdi. Sonuçta BİLDİRİ yani. Bu ortamda bir “Bildiri”ye bile imza atmamanın izahı yapılamaz. CHP başka bir bildiri ile “ULUSAL YAS” ilan edilmesi gerektiğini açıklamış.

7- Ayrıca CHP; “Hükümet Milli Savunma Bakanı aracılığıyla derhal siyasi parti gruplarını ve Meclis’i bilgilendirmelidir” diye görüş bildirmiş. Burası çok doğru böylesi bir durumda Milli Savunma Bakanı TBMM’de grubu olan hatta Milletvekili olan tüm partileri bilgilendirmesi elzemdir. Bilgilendirme olmayınca konu farklı yerlere çekilebiliyor.

8- Millet olarak zaten tüm vatandaşlar aynı duygu ve düşüncelerle zaten “ULUSAL YASTAYIZ.” Onun için “Teröre Karşı Ortak Bildiri” TERÖRE çözüm olmayacağı gibi “ULUSAL YAS” ta çözüm olmaz. Vatandaşımız bu gibi durumlarda YAS için BİLDİRİYE hiç gereksinim duymuyor.

9- Biz vatandaşların Siyasi Partilerden ve TBMM’den beklentimiz “ULUSAL YAS” veya “TERÖRE KARŞI ORTAK BİLDİRİ” değil, çok daha fazlası. Bu vb. bildiriler bugüne kadar TERÖRÜ bitirmedi, bundan sonra da bitirmez.

10- Ak Parti 22 Yıldır İKTİDAR Partisidir. Ak Partililer; CHP ve DEM bildiriye imza atmadı diye yaygara koparmak yerine, 22 Yıldır “TEK BAŞINA” iktidar olmamıza rağmen biz bu PKK’yı neden bitirecek ADIMLARI atamadık ve KANUNLARI çıkaramadık diye kara kara düşünmeleri gerekiyor. Hatta Yöneticilerini de SORGULAMALARI gerekmez mi?

11- “Ateş Düştüğü Yeri Yakar” nitekim yakıyor da, Bazı Şehitlerimizin evlerinin ve ailelerinin durumu içler acısı, ve bu durum daha da YÜREK yakıyor.

12- Tam 100 Yıldır Bu MEMLEKETİN Kaymağını neden ZENGİNLER yiyor, neden SEFASINI Zenginler çekiyor? Peki neden FEDAKARLIĞINI ve CEFASINI hep Fakirler çekiyor?

13- “BU DÜZEN veya SİSTEM; CHP’de gelse, AK PARTİ’de gelse, İNÖNÜ’de gelse, DEMİREL’de gelse, ÖZAL’da gelse, TAYYİP ERDOĞAN’da gelse hiç bir zaman neden değişmiyor?

14- Neden! 40 Yıldır TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ – PKK’NIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ diye iktidara gelenler bu TERÖRÜ ve PKK’yı bitiremiyorlar. Neden biz bu konuda bir ilerleme sağlayamıyoruz ve hep başa dönüyoruz?

15- 100 Yıl önce bu MİLLET: Sağcısı, Solcusu, Türkü, Kürdü, Alevisi, Lazı, Çerkezi, Sünnisi Cepheden Cepheye koşarken BİLDİRİ ile koşmamış. Biz yüzlerce yıl, İslam Kardeşliği ile tek bir vücut halinde, bedenlerimizi birbirine siper etmiş bir milletiz. Şimdiki SİYASİLER bunu anlamaları ve O RUHU tekrar geri getirecek ÇALIŞMALARI yapmaları gerekiyor.!

16- SİYONİZM ÖYLE USTA Kİ! Bizi yavaş yavaş böldü ve bölmeye devam ediyor. Siyasi Partiler, Futbol Kulüpleri, Cemaatler, Türk ve Kürt ayrışması ve TV Tartışmaları ile bizi birbirimize düşürdü ve daha da “KOLAY LOKMA HALİNE” getirmeye devam ediyor.

17- Barcelona ve Real Madrid taraftarı birbirine düşebilir, tartışabilir, kavga edebilir. Çünkü bu iki taraftar grubu futboldan ziyade İNANÇ yönünden de çok farklılar. Ancak DİNİ- İNANCI ve AİLE YAPISI aynı olan GALATASARAY ve FENERBAHÇE taraftarı birbirine düşman olamaz ya.! 100 yıl önce aynı Cepheye birlikte koşan bu kulüp sporcuları ve taraftarları, 100 Yıl sonra bu duruma düşemez ya.! GS-FB rekabeti bilinçli olarak futbolun çok dışına çıkarılıyor farkına varalım.!

18- Eskiden bir seçimde ANAP’a, DYP’ye, MÇP’ye, DSP’ye, SHP’ye oy veren seçmenler, ertesi seçimlerde çok rahatlıkla tercihini değiştirebiliyordu. Peki şimdi bu durum mümkün mü? Aynı kökten, ekolden gelen Ak Parti ve Saadet, Mhp ve İYİ Parti ve tüm benzeri siyasi partiler birbirlerini TERÖRİZE edip, HAİNLİKLE suçladıkları için seçmenler, Siyasi Partileri çok yanlışta yapsa TERCİHİNİ değiştiremez duruma getirildi farkında değil misiniz?

19- TV’deki Siyasi tartışmalarına dikkat ediniz lütfen; Bir tarafa İktidarı savunan 2 veya 3 kişiyi, bir tarafa Muhalefeti savunan 2 veya 3 kişiyi oturtup bu Milletin en hassas noktalarından tartışma yürüttürüp bizi ayrıştırıyorlar.

20- Futbol programlarında konuşan yorumcular her ne olursa olsun konuyu GS ve FB üzerinden tartışıyorlar. Çünkü REYTİNG’te KAZANÇ’ta burada. Ankaragücü Başkanı sahaya girip hakeme yumruk atıyor ama tartışmalarda bu durumun GS’a mı yoksa FB’ye mi yaradığı tartışılarak taraftarlar arasına nifak sokuluyor. Normal şartlarda bu akşam ki maç çok şeylere gebe idi, ancak 12 Şehitten sonra bu maçın çok sakin geçeceğini ve maçtan sonra taraftarların kesinlikle tahrik edilemeyeceğini düşünüyorum. 6 Şubat depreminde, yardımlaşma konusunda kendiliğinden tek yürek olan ve birleşip bütünleşen GS ve FB taraftarları böyle bir günde kesinlikle birbirine düşmez.!

21- Gelin 100. Yılını kutladığımız şu güzelim Ülkemizin BİNLERCE yıllık geçmişine, geleneklerine ve inancına göre hareket edelim. Tekrar birleşip bütünleşelim. Tuzaklara düşmeyelim. İstanbul’u ve Kudüs’ü FETH eden, Kurtuluş ve Çanakkale Savaşlarında DESTAN yazan, ecdadımıza, tarihimize, birliğimize, bütünlüğümüze, ruhumuza ve inancımıza hep birlikte geri dönelim.

 

Vesselam

Yorumlar
  1. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn Köse,
    Meclisteki 4 Parti’nin teröre karşı ortak bildirisi ile ilgili 21 maddelik tespit yazınızın 3.maddesinde bildiride Saadet Partisi isminin S.P olarak kısaltmasının olmadığını belirterek S.P olarak yazılmaması gerektiğini işaret etmişsiniz.
    Peki bu bildiriye Saadet Partisi grubu adına imza atan Saadet Partisi Grup Bsk.Vekili Milletvekili İsa Mesih Şahin partisinin, kendi adını ve ünvanını kendi el yazısıyla yazarak imza atmış mıdır? Yoksa başkaları mı yazmıştır? Sayın vekile sormak lazım değil mi?

    1. Ertuğrul Köse dedi ki:

      Sayın Köylüm

      Öncelikle teşekkür ederim. 3.maddeki sitemim Saadet Partisi grubuna zaten. Mutlaka yazıyı ve kağıdı meclis çalışanlar hazırlamıştır, birazda aceleye gelmiş gibi. Öyle basit hatalar yapılmamalıdır. Çünkü inatla Saadet imza atmadı diye paylaşım yapan troller var. Ayrıca bu gibi bir olayda ortak bildiri yayınlanıyorsa Bakkal kağıdı gibi olmamalıydı, gayet resmi olmalıydı.