enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Devlethan Yazımcı Kimdir?

Ak Parti Kastamonu milletvekili aday adaylığı başvurusuyla gündeme gelen Devlethan Yazımcı’nın kim olduğu ve ne iş yaptığı merak ediliyor. Peki Avukat Devlethan Yazımcı kimdir?

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Devlethan Yazımcı Kimdir?
3 Nisan 2023 14:18 | Son Güncellenme: 9 Nisan 2023 14:23
A+
A-

Avukat Devlethan Yazımcı Ak Parti Kastamonu Milletvekili aday adaylığı için lüks araçlardan oluşan kalabalık bir araç konvoyu ve özel hazırlanmış bir klip ile il merkezine gidince tüm gözler avukat Devlethan Yazımcı’ya çevrildi. Avukat Devlethan Yazımcı’nın kim olduğunu ve ne iş yaptığını sizler için araştırdık…

Avukat Devlethan Yazımcı; 9 Ekim 1984 tarihinde Kastamonu’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimimi Kastamonu’da tamamlayarak 2003 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kayıt oldu. Başladığı hukuk eğitimimi 2007 yılında tamamladı ve aynı yıl içerisinde Kastamonu Barosu’nda avukatlık stajını başlattı. Bir yıllık avukatlık stajını tamamlayarak 2008 yılında avukatlık ruhsatını aldı ve kurucusu olduğu Yazımcı Hukuk avukatlık bürosunda mesleğe başladı.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminde Yüksek Lisans Yaptı.

2010 yılında Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı’nda kısa dönem olarak askerliğini yapan Devlethan Yazımcı. Mesleğini serbest avukat olarak devam etmektedir. 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için Kastamonu Ak Partiden aday adayı olarak siyasete atılmıştır. Aday olması güçlü bir ihtimal gibi görünüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.