enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonululara Müjde: Batı Karadeniz’in Sağlık üssü Kastamonu’ya kuruluyor!

Batı hatta Karadeniz’in sağlık üssü Kastamonu’ya kuruluyor. Sağlık bakanlığı ve Tıp Fakültesi iş birliği ile mi. Kamu-özel sektör iş birliğiyle mi yapılacak bunu kısa zaman sonra anlayacağız, Daha da genişletilmesi düşünülen Kastamonu Şehir Hastanesi projesinde sona yaklaşılıyor.

Kastamonululara Müjde: Batı Karadeniz’in Sağlık üssü Kastamonu’ya kuruluyor!
17 Ekim 2024 05:37 | Son Güncellenme: 17 Ekim 2024 05:45
A+
A-

  Kastamonu Haber ekibimizin edindiği kulis bilgilerine göre Kastamonu Eğitim Hastanesinin çevresinde yer alan ve Kastamonu Üniversitesine devredilen binaların yıkılıp şehir hastanesinin Sağlık Üssü gibi olması planlanıyor.

Buna paralel olarak Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu  Eğitim hastanesinin işbirliğinin artması öngörülüyor. Kastamonu Eğitim Hastanesi bu projeyle birlikte Kastamonu Şehir Hastanesi olacak ve tüm Karadeniz’e hizmet edecek.

2017 Yılında Mersin’de yapılan ve Doğu Akdeniz Sağlık üssü olan Mersin Şehir Hastanesine benzer bir üs yapılması için tüm görüşmeler gerçekleştirilmiş durumda.

 

Aldığımız bilgilere göre Kastamonu Milletvekili Avukat Halil Uluay bu projeye çok önem veriyor. Bu projenin gerçekleşmesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Prof. Kemal Memişoğlu’nu ile sık sık ziyaret eden Avukat Halil Uluay ve Serap Ekmekçi bu konuda çalışmalarını devam ettiriyorlar.

Kastamonulular Ankara ve Karabük’ü unutacaklar!

   Kastamonu ve Ankara’da çok etkili bir isimden aldığımız bilgilere göre; Eğer bu proje gerçekleşirse Kastamonu adeta çağ atlar ve Ankara ve Karabük unutulur dedi. Milletvekili Halil Uluay’ın bu proje için gecesini gündüzüne kattığına şahit olduğunu belirten değerli abimiz; Bu proje gerçekleşirse Kastamonu’ya, Çorum, Çankırı, Sinop, Karabük, Bartın, Bolu, Zonguldak, Tokat, Samsun vb. bir çok ilden hasta geleceğini ve adeta geçmişteki Ballıdağ hikayesinin bu kez Kastamonu’da yazılacağını belirtti.

 

  Karadeniz’in Sağlık Üssü olması planlanan Şehir Hastane projesinin % 90 oranında bittiğini ve çok kısa zaman içinde Kastamonu’ya müjde verileceğini belirtti. Özellikle Kastamonu Şehir Hastanesindeki aşırı yoğunluğun ve uzun süre randevu alamamanın bu üs ile birlikte sonra ereceğini belirten kaynağımız, olağanüstü gayretlerinden dolayı Halil Uluay beye teşekkür ediyorum dedi.

Karadeniz’in Sağlık Üssü Olması Beklenen Kastamonu Şehir Hastanesinin Özellikleri Neler Olacak?

Normalde Kastamonu Şehir Hastanesi 45 -50 dönüm, bu projeyle birlikte en az 200 dönüm olması bekleniyor.

Hastane İçerisinde; Genel hastane binası, kalp ve damar, kadın doğum ve çocuk, genel onkoloji, psikiyatri, yatılı AMATEM hastanelerinden oluşması beklenen şehir hastanesi, 1000 civarı yatak kapasitesi olması planlanıyor. Bu projenin gerçekleşmesi durumunda yatılı AMATEM olmadığı için Çorum ve Tokat’a gidip tedavi gören uyuşturucu bağımlısı gençler, çok rahatlıkla Kastamonu’da tedavilerini olabilecekler.

Kastamonu’ya 5 Yıldızlı Otel gibi Hastane

Çevre illerden de çok sayıda hasta kabul etmesi beklenen Kastamonu şehir hastanesi, 500 civarı hasta odası, suit, VIP ve standart oda konseptiyle 5 yıldızlı otelleri aratmayacak düzeyde olması bekleniyor.

Ayrıca, Helikopter pisti, 600-700 civarı araç kapasiteli açık otopark, 2 bin araçlık da kapalı otopark planlanan hastane bünyesinde 250 civarı poliklinik, 200 civarı yoğun bakım, 50 civarı ameliyathane, 5 anjiyografi, 30 endoskopi ünitesi, 130 pre-post, 20 diyaliz, 30 kemoterapi salonu, 6 triyaj, 60 yataklı acil arenası, 5 acil izolasyon odası, 10 travma ve 9 genel tedavi ünitesi bulundurulması planlanıyor.

Binlerce kişiye İş alanı açılacak

Projenin tamamlanması durumunda; 400 civarı hekim, 2 bin civarı yardımcı sağlık personeli ve 2 bin civarı idari personelin görev alması beklenen hastanede, çevreye duyarlı ve akıllı bina otomasyonuyla son teknoloji görüntüleme cihazları yer alacağı gelen haberler arasında.

Biyokimya, mikrobiyoloji, dijital patoloji laboratuvarlarının da bulunacağı hastanede gerekli tüm tetkikler rahatlıkla yapılabilecek.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.