enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İnstagram Mavi Tik Nasıl Alınır

Sosyal medya hesaplarımızda ilginç değişiklikler oluyor. İnstagramda mavi tik var biliyorsunuz. Doğrulanmış hesap diye de bilinmektedir. Bu makalemizde mavi tik nasıl alınır onu anlatacağız.

İnstagram Mavi Tik Nasıl Alınır
18 Eylül 2024 11:50
A+
A-

Öncelikle mavi tik nedir? Biraz bundan bahsedelim. Belki bilmeyenler olabilir. Mavi tik doğrulanmış hesap demektir. Peki, nedir doğrulanmış hesap? Doğrulanmış hesap internette ve sosyal medya içeriğinde sahte hesapların önüne geçmek için bir yöntemdir. Ancak herkese sunulmayan bir imkândır. Biraz daha açmamız gerekirse; bazı markaların taklit hesapları çıkmaktadır. Veya bir popüler kişinin sahte hesapları çıkmaktadır. Bu insanlara ciddi sorunlar çıkarmaktadır.

Markalar konusu üzerinden anlatmak gerekirse bir ticaret sitesinin sahte hesabı açılıyor ve bu hesaplar üzerinden müşterilerin kredi kartı bilgileri toplanabilmektedir. Bu işin kurumsal tarafı. Bir de kişisel tarafı vardır. Kişisel tarafında ise dolandırıcılıklarla sıkça karşılaşılmaktadır. Bu sebeple büyük sosyal medya platformları bir çözüm arayıp çözümü de mavi tikte bulmuşlardır.

 

Mavi Tik Başka Ne İşlere Yarıyor?

 

    İnstagram yaşayan bir platform. Zaman içerisinde yepyeni özellikler getirmektedir. Bu özellikler ilk önce kimler tarafından kullanılacağı belli bir test grubuyla denenmektedir. İnstagram, bu küçük grupları mavi tiklerden seçmektedir. Çünkü mavi tik sahipleri insanlar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Canlı yayın, canlı odak, kameralı sohbetler gibi özellikler önce mavi tik sahiplerine geldi. Yani yeni özelliklerin ilk kullanımları bu mavi tik hesaplarına gelmektedir. Sosyal medya önceliklerinden ilk yararlanan kesim mavi tik sahibi olanlardır.

Mavi Tik Nasıl Alınır?

 

Mavi tik alabilmek için öncelikle İnstagram’ın son sürümüne sahip olmanız gerekmektedir. Gerekli güncellemeleri mutlaka yapınız. Gelelim işlem basamaklarına ;

 

l İlk adım olarak profile geçip sağ üst köşedeki ikona tıklıyoruz

l İkinci aşamada ayarlar butonuna tıklıyoruz

l Üçüncü aşama olarak Doğrulama Talebi yazan kısma tıklıyoruz.

l Doğrulama talebi yazan kısma tıkladığımızda bir sayfa açılmakta İnstagram Doğrulaması İçin Başvur yazmakta ad-soy ad doldurulduktan sonra ise dosya seç kısmından bir fotoğraflı kimlik fotoğrafını ekleyiniz. Eğer bir marka için bu onayı yapmanız gerekiyor ise bu sefer markanın tescil belgesini yüklemeniz göndermeniz gerekmektedir.

l Son olarak işlemi tamamlayıp gönder demeniz yeterlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.