enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Fatih Portakal, asgari ücrete yapılacak zam konusunda dikkat çeken bir açıklamada bulundu!

Yeni yıla yaklaşırken, uzmanlar tarafından beklenen asgari ücret açıklanırken, Fatih Portakal, konuyla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Fatih Portakal, asgari ücrete yapılacak zam konusunda dikkat çeken bir açıklamada bulundu!
16 Kasım 2023 09:14
A+
A-

Temmuz ayında en son zammı alan asgari ücret, 8 bin 500 liradan 11 bin 402 TL’ye yükseltilmişti. Yeni yılda yapılacak zam konusundaki beklentiler ise milyonlar tarafından merakla bekleniyor.

Gazeteci Fatih Portakal, yeni yıl öncesinde asgari ücret tartışmalarına dahil oldu ve kendisine ulaşan yetkililerden gelen bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Portakal, Türkiye’de resmi olarak asgari ücret alanların sayısının yüzde 40 olduğunu ve birçok işletmenin göstermelik olarak asgari ücretin hemen üzerinde ödemeler yaptığını belirtti. Fakat fiilen asgari ücret ve ona yakın maaş alanların toplumun yüzde 70’ini oluşturduğuna dikkat çekti.

ASGARİ ÜCRET 16 BİN 900 LİRAYA YÜKSELTİLECEK

Gündemi kurcalayan asgari ücret ne kadar olacak sorusuna cevap veren

Fatih Portakal, “Dün hadi dedim geldi yine kasım ayı çünkü aralık ayında toplanacak taraflar ve ne kadar olacak diye bakındım. Bana dün söylenen asgari ücretin 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasında olacağı yönünde” ifadelerini kullandı

2024 itibarıyla çalışan maaşlarında belirlenecek taban sınırın 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasına getirilebilmesi içinse yeni yılda asgari ücretlinin maaşına yüzde 45’in üzerinde zam yapılması gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.