İnfitâr Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
İnfitâr Sûresi; Hem mushaftaki sıralamada hem de iniş sırasına göre seksen ikinci sûredir. Nâziât sûresinden sonra, İnşikak sûresinden önce Mekke’de inmiştir.
İnfitâr Sûresinin Konusu
Sûrede kıyamet koparken evrende meydana gelecek olan değişim ve bazı dehşet verici olaylar, öldükten sonra dirilme, mahşerde hesap verme ve itaatkâr kulların varacakları cennetle isyankâr kulların gideceği cehennem gibi konular yer almaktadır.
Kıyamet günü hakkında Tekvîr sûresinde anlatılanları pekiştirmek üzere burada o gün vuku bulacak bazı olaylardan söz edilerek insanlar uyarılmaktadır. Uzay boşluğundaki yıldızların düzenli hareketini sağlayan çekim kanununun kıyamet gününde yok olmasının bir sonucu olarak evrenin düzeninin bozulacağı, göklerin çatlayıp yarılacağı, kısaca kozmik düzenin bozulacağı bildirilmiştir.
İnfitâr Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Faydası, Konusu, Gizemi ve Sırları
Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Her kim, (sevâbını umarak) İnfitâr sûresini okursa, Allah-u Teâlâ, ona her bir kabir sayısınca ve hattâ gökten yağan her bir damla sayısınca hasene verir ve o kişinin işlerini ıslah eder.” (Ebû Suud)
İbn Ömer’den (r.a) nakil: “Kim, kıyamet gününü müşâhede etmek isterse Tekvîr, İnfitâr ve İnşikak sûrelerini okusun, kıyâmeti gözleriyle görmüş gibi olur”
Her murada nâil olmak için, 21 defa okunur. Her gün okuyan, tövbe etmiş olarak âhirete göçer.
Tekvîr Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları