enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

6 Şubat 2023 K.Maraş Merkezli 11 Şehrimizi Yerle Bir Eden Depreminin Yıldönümü

Maraş Depreminin 1.nci yıldönümü vesilesiyle yöneticilerimiz ve kurumlarımız birer mesaj yayınladılar. Bizde bu vesileyle tüm ölmüşlerimize rahmet, geride kalanlara sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyoruz. Allah (c.c) bir daha bizlere bu vb. acıları yaşatmasın inşallah…

6 Şubat 2023 K.Maraş Merkezli 11 Şehrimizi Yerle Bir Eden Depreminin Yıldönümü
6 Şubat 2024 08:45
A+
A-

Bundan tam bir yıl önce bugün, 6 Şubat günü saat 04.17’de hepimizi derinden sarsan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem ile sarsıldık.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın Kahramanmaraş Depreminin Yıl Dönümü Mesajı

Geçen yıl bugün….Saat 4.17. Bir bölgenin sarsıntısının bütün ülkeye yayıldığı an. Binlerce canımızın sessiz sedasız aramızdan ayrıldığı an. Nice sevdaların, hayallerin, umutların, özlemlerin birkaç saniyede kaybolduğu an.

06.02.2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler tarihimizde bir dönüm noktası oldu. On bir vilayetimiz büyük bir sarsıntıyla uyandı. 53,537 canımız rahmete kavuşurken 107,204 canımız yaralı olarak kurtuldu. Millet olarak yaşadığımız bu afet; tarif edilemeyen bir hüzün, bir acı, bin bir duyguyla karşılaşmamıza sebep oldu. O günden sonra hiçbir günümüz eskisi gibi olmadı. Kalbimiz her daim afeti yaşayan insanımızla beraber attı. Bugün sene-i devriyesini idrak ettiğimiz Kahramanmaraş depremlerini unutmadık, kalbimiz hâlâ oradadır.

Depremin yaşandığı andan itibaren devletimizin bütün birimleri, yardım faaliyetinde bulunan sivil toplum kuruluşları, yurt dışından gelen yardım- destek ekipleri ayrıca milletimizin her ferdi acıları sarmak, ihtiyaçları gidermek adına ellerinden gelenin fazlasını ortaya koydular. Milletimiz adına, insanlık adına örnek bir durum sergilendi.

Bütün varlığını yitirmiş, evsiz barksız kalmış vatandaşlarımıza ülkemizin her köşesinde kucaklar açılmış, ihtiyaçlar giderilmiş, hüzünler de paylaşılarak azaltılmıştır.

Hemen sonrasında hiçbir vatandaşımızı açıkta bırakmamak anlayışı ile yapı-imar faaliyetlerine başlanmış, çalışmalara ara vermeksizin devam edilmiştir. Yapılan bu çalışmaları gördükçe acılarımız bir parça hafiflemiştir. En yakın zamanda afeti yaşayan bütün vatandaşlarımız kendi konutlarına yerleşecektir.

Bu afetlerde canlarını yitiren kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, arkada kalanlara sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

Uzvunu kaybeden, sağlığı bozulan kardeşlerimize de şifalar diliyorum. Felaketi gördüğümüz sırada yardımını ve desteğini esirgemeyen insanımıza teşekkür ederken böyle acıların tekrar yaşanmamasını Râbbimden niyaz ediyorum” dedi.


AFAD’IN DEPREM MESAJI

“Bundan tam bir yıl önce bugün, 6 Şubat günü saat 04.17’de hepimizi derinden sarsan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem ile sarsıldık.

Bu depremin ardından geniş bir alanda etkili olan çok sayıda deprem yaşadık.

Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısı ilk günkü gibi taze; yüreğimizi yakmaya devam ediyor.

İlk andan itibaren Devletimizin tüm imkanları ile Milletimizin yanında olduk; tarihin en büyük arama kurtarma ve iyileştirme çalışmalarını başlattık.

Bu süreçte, Devlet-Millet birlikteliği ile dünyada eşine az rastlanır bir dayanışma gösterdik; asrın felaketini asrın birlikteliğine dönüştürdük.

Tüm ilgili kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve aziz Milletimizin desteği ile gönülden gönüle köprüler kurduk; bir olduk, birlik olduk.

Yaralarımızı el birliği ile sardık, afetin izlerini silmek için hep beraber çalıştık.

Afetlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı; yaralılarımıza acil şifalar dileriz” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.