enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

5 Yüksek Proteinli Gıda

Günlük olarak yeterli protein almak, genel sağlığınız için çok önemlidir.

5 Yüksek Proteinli Gıda
20 Mart 2022 12:11
A+
A-

“Protein” olarak düşündüğümüz şey aslında büyük bir molekül kategorisidir. Hücrelerinize yapı ve destek verirler ve bağışıklık fonksiyonu, hareket, kimyasal reaksiyonlar, hormon sentezi ve daha fazlası için gereklidirler. Hepsi amino asit adı verilen küçük yapı taşlarından oluşur. Bunlardan dokuzu temel olarak kabul edilir, yani vücudunuzun bunlara ihtiyacı vardır ancak bunları kendi başına yapamaz, bu nedenle onları diyetinize almanız gerekir. Günde ne kadar protein tüketmeniz gerektiği, vücut ölçüsü aktivite seviyeleri yaş hamilelik durumu aşağıdakiler gibi faktörlere bağlıdır.

İşte lezzetli yüksek proteinli 5 Gıda;

Yumurta

Bütün yumurtalar, mevcut en besleyici yiyecekler arasındadır. Emilmesi kolay iyi bir protein kaynağıdırlar ve aynı zamanda mükemmel bir vitamin, mineral, sağlıklı yağ ve antioksidan kaynağıdırlar. Örneğin, bütün yumurtalar selenyum ve B12 ve A vitaminleri ile doludur. Ayrıca, büyüme ve gelişmede kritik rol oynadığı için hamilelik ve emzirme döneminde özellikle önemli olan bir besin olan kolin açısından da zengindirler. Yumurta beyazının neredeyse saf protein olduğunu, ancak sarısını içeren bütün yumurtaların vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve sağlıklı yağlar dahil olmak üzere çok daha fazla besin sağladığını unutmayın. Yumurta sarısındaki kolesterol hakkında endişeleriniz varsa, birçok araştırmanın sizin için kötü olduğu fikrini çürüttüğünü unutmamak önemlidir. Aksine, birçok çalışma, bütün yumurtaların çoğu insan için inanılmaz derecede sağlıklı olduğunu ve aslında kronik hastalıkları önlemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Badem

Badem, lif, E vitamini, manganez ve magnezyum gibi temel besinler açısından zengin, besleyici bir ağaç kuruyemişidir. Ayrıca bitki bazlı protein bakımından da yüksektirler. Badem yemek, yüksek LDL (kötü) kolesterol ve yüksek tansiyon gibi kalp hastalığı risk faktörlerini düşürmek de dahil olmak üzere sağlığınıza çeşitli şekillerde fayda sağlayabilir. Doldurma proteini ve lif takviyesi için tahıl kaseleri ve salatalar gibi bitki bazlı yemeklere biraz badem eklemeyi deneyin. Diyetinize daha fazla fındık eklemek istiyorsanız, antep fıstığı ve kaju fıstığı da düşünün. Bu sağlıklı kuruyemişlerin her ikisi de proteinle doludur.

Tavuk göğsü

Protein alımınızı artırmaya çalışıyorsanız tavuk göğsü mükemmel bir seçimdir. Tavuk, proteine ​​ek olarak çeşitli B vitaminleri ile çinko ve selenyum gibi mineraller sağlar. Tavuk göğsü de çok yönlüdür ve pişirmesi kolaydır. Çok çeşitli yemeklerde lezzetli tadabilir. Bu yemekleri daha doyurucu hale getirmek için salatalara, patates kızartmalarına ve çorbalara dilimlenmiş tavuk göğsü eklemeyi deneyin.

Süzme peynir

Süzme peynir, yağ ve kalorisi düşük, ancak proteini yüksek bir peynir türüdür. Kalsiyum, fosfor, selenyum, B12 vitamini ve diğer çeşitli besinler açısından zengindir. Ayrıca araştırmalar, süzme peynirin yumurta kadar doyurucu olduğunu ve onu doyurucu bir yemek veya atıştırmalık için mükemmel bir seçim haline getirdiğini gösteriyor. Örneğin, hareket halindeyken yüksek proteinli bir kahvaltı için doğranmış meyvelerle eşleştirebilirsiniz.

Mercimek

Mercimek, yiyebileceğiniz en zengin bitki bazlı protein kaynakları arasındadır ve vejetaryen veya vegan bir diyet uyguluyorsanız onları mükemmel bir seçim haline getirir. Ayrıca lif, folat, magnezyum, potasyum, demir, bakır ve manganez gibi diğer besinlerle de yüklüdürler. Araştırmalar, düzenli olarak mercimek ve diğer baklagilleri tüketen kişilerin kalp hastalığı ve yağlı karaciğer hastalığı gibi sağlık sorunları geliştirme riskinin daha düşük olduğunu gösteriyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.