enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

2.El Araç Alacaklar Dikkat!

İkinci el araç alışverişinin durma noktasına gelmesinin ardından, Uzmanlar ikinci el araçların yüzde 15 ucuzladığını açıkladı.

2.El Araç Alacaklar Dikkat!
18 Şubat 2022 17:02
A+
A-

Otomobil almak isteyen vatandaşlar sıfır otomobillerin pahalılığı sebebiyle, sıfır araçlara göre daha uygun olan ikinci el otomobillere yöneliyor.

Dünya’da küresel çapta yaşanan çip krizi ve ülkemizde yaşanan ekonomik kriz sebebi ile yükselen dolar kuru ile birlikte sıfır otomobil fiyatları yükselirken, geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren ikinci el araba piyasasını hareketlendirmiş ve fiyatlarda yüzde 50’nin üzerinde artışa neden olmuştu.

Ancak, aralık ayının sonundan itibaren ikinci el araç alışverişi neredeyse durma noktasına geldi. Öyle ki, iç pazarda tutulan belirli modeller hariç bireysel ilanların satılma süreleri 25 günden 39 günlere kadar çıktı.

Aracını satamayan vatandaşlar ise araçlarının fiyatlarını düşürmek durumunda kaldı. İkinci el piyasasındaki durgunluğun başlıca nedenlerini taşıt kredilerinde düzenleme, yüksek faiz ve kurun seyriyle ilgili beklentiler şeklinde sıralayan uzmanlar, fiyatların yüzde 15 ila yüzde 18 arasında düştüğünü bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.