enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Zuhruf Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Zuhruf Sûresi; Mekke’de, geliş sırası bakımından Şûrâ’dan sonra, Duhân’dan önce vahyedilmiştir. 45. âyetin Hz. Peygamber’in mi‘racında Kudüs’te Mescid-i Aksâ’da nâzil olduğuna dair bir rivayet varsa da bu, sûrenin Mekkî niteliğini değiştirmez; çünkü tefsirciler hicretten önce nâzil olan bütün sûrelere Mekkî demektedirler.

Zuhruf Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
20 Aralık 2022 06:57 | Son Güncellenme: 17 Aralık 2022 12:14
A+
A-

Zuhruf Ne Demek?

Sûre Mekke’de, geliş sırası bakımından Şûrâ’dan sonra, Duhân’dan önce vahyedilmiştir. 45. âyetin Hz. Peygamber’in mi‘racında Kudüs’te Mescid-i Aksâ’da nâzil olduğuna dair bir rivayet varsa da bu, sûrenin Mekkî niteliğini değiştirmez; çünkü tefsirciler hicretten önce nâzil olan bütün sûrelere Mekkî demektedirler.

Zuhruf Sûresinin Konusu

Asıl konu Kur’an-ı Kerîm’in mûcize olma niteliğinden yola çıkarak Hz. Peygamber’in gerçek peygamber, tebliğ ettiği dinin de hak din olduğunu kanıtlamaktır. Bu ana konu çerçevesinde münasebet düştükçe şirkin çelişkilerle dolu bir inanç biçimi olduğuna, daha önce gelip geçmiş milletlerin hak din karşısındaki tavırlarına göre aldıkları sonuca, dünya ve âhiret nimetlerinin mukayesesine, ebedî olanın geçici olana tercih edilmesi gereğine işaret edilmiş, dikkat çekilmiştir.

Zuhruf Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Faydası, Gizemi ve Sırları

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Zuhruf sûresini okuyan kişiye, (Kıyamet gününde Allah-u Teâlâ): ‘Ey âyetlerimize imân eden ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de. Siz ve eşleriniz, sevinç ve mutluluk içinde cennete giriniz’ şeklinde hitâb edilen (cennetlikler) zümresine nâil olur.” (Beyzâvî)

Zuhruf sûresini okumaya devam eden kimsenin, kalbine şeytan vesvesesi giremez. Yedi kere okuyan kimse, her muradına nail olur.

Geçimsiz karı-kocanın aralarının düzelmesi için, Zuhruf sûresinin 9- 14, âyetleri yazılıp, evin dört bir köşesine konulmalıdır.

Ulaşım aracına binen bir kişi, Zuhruf sûresinin 13-14. âyetlerini okuyup da o araçtan inmeden ölürse, şehîd olarak ölmüş olur.

İşleri ters gidip, geçim sıkıntısı çekmekte olan bir kişi, herhangi bir ayın Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinde oruç tutar, Cumâ akşamında da tövbe, istiğfar ve salâvât ile meşgul olup, hâcet namazını kılar da, Zuhruf sûresinin 69-73. âyetlerini 90 defa okursa, kısmeti açılır, rızkı bollaşır.

Temre olan bölgenin etrafı çizilip, Zuhruf sûresinin 79. âyeti 7 kere okunursa, Allah’ın izni ile şifa bulur.

Mü’min Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.