enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“TOKİ Yarısı Bizden Kampanyası” ile Ev Sahibi Bile Kiracı Oluyor

Eskiden emekliye ayrılan bir kişi tazminatı ile bir daire alabiliyorken artık emekli olan bir kişi çocuğunun düğününü bile yapamaz hale getirildi. Şimdi de deprem nedeniyle yarısı bizden diye başlatılan kampanyaya 3+1 daire için yaklaşık 1 Milyon ödeyecek ve en az 10 yıl borç yani kira ödemek zorunda kalacak.

“TOKİ Yarısı Bizden Kampanyası” ile Ev Sahibi Bile Kiracı Oluyor
2 Haziran 2023 00:03 | Son Güncellenme: 1 Haziran 2023 23:52
A+
A-

Merhum Erbakan hocamız sürekli “Haim Nahum” yani Siyonizm Doktirinden bahseder ve şu aşağıda yer alan 7 maddenin ülkemizde hayata geçirilme planını bir bir anlatırdı. Hem de ne anlatma, üstüne basa basa…

Peki neydi o “Haim Nahum” planındaki maddeler:

1- İnsanları aç bırakacaksın,
2- İnsanları İşsiz bırakacaksın,
3- İnsanları borca esir edeceksin,
4- İnsanları dininden uzaklaştıracaksın,
5- İnsanları böleceksin,
6- Böldüklerini birbiriyle çarpıştıracaksın,
7- Ve yumuşak lokma haline getirip yutacaksın.

Şimdi bu maddelerin hangisini veya hangilerini ve ya da tümünü mü yaşıyoruz kısmını sizin takdirinize bırakıyorum.

Biz gelelim 3.ncü Maddeye: Ne diyor? “İnsanları Borca Esir edeceksin.” maddesine

Günümüzde Devletimiz borçlu, Kurumlar borçlu ve bireysel olarak ta insanlar da borçlu… Ve sürekli FAİZ ödemek zorunda kalıyoruz.

Devletin iç borcunun faiz ödemesi anaparayı geçmiş durumda. Dış borcun faizine ise her yıl 1 Milyon daire parası ödüyoruz.

Ülkemizde 40 Milyon icra dosyası var. Muhtarlıklar gelen icra takip dosyaları ile dolup taşıyor. 2-3 yıl önce bir ilçede bir muhtar günlük olarak bize teslim edilen evrak sayısı 1000 civarı demişti. Yani bu şu demek, eve götürülüp evde bulunamayan şahısların evrakları… Gidişatımız iyi değil ama bizde bir türlü anlatamıyoruz. Ha anlatmak istesek te, anlamak isteyende yok zaten. Tam bir “AKIL TUTULMASI DÖNEMİ YAŞIYORUZ.”

Eskiden 25-30 yıl çalışıp emekli olan biri tazminatı ile daire alabilirken şuan çocuğuna düğün bile edemeyecek duruma geldi. 25 yıl çalışıp Belediyeden emekli olan bir kardeşimiz 480 bin lira aldı. Şuan çeyrek daire parası. Bugün bir düğün salonuna 150-200 bin istiyorlar. Bu gidişle değil ev almak, düğün yapmak çocuğa sünnet düğünü bile yapılamayacak duruma geleceğiz.

 

Bugün bir daire fiyatı 1.5-2 Milyon civarında. Bağcılarda Yenimahalle metro yanında yapılan dairelerin lansman fiyatları 8-10 Milyondan başlıyor. Kim nasıl alıyor vallahi hafızam almıyor. Geçen Beylikdüzü’nde bir projenin yüzde 60’ını yabancıların aldığının bilgisini verdiler. 250 m2 daire 800 bin Euro’ymuş zaten. “Konuşsak faydası yok, Sussak gönlümüz razı olmuyor.”

ARTIK EVİ OLANDA YANDI

Eskiden İstanbul’da evimiz var diye sevinenler artık boşuna sevinmesin. Çünkü depremden sonra o evde yok artık. Devletimiz kentsel dönüşüm başlattı ve “YARISI BİZDEN” diyerek 3+ 1 Dairesi olandan Tam 1 MİLYON civarı para istiyor.

DEVLETİMİZ DİYOR Kİ; HERKES BORÇLANACAK!

Yani ev sahiplerini de borca esir edeceğiz.

Yani ev sahiplerini de Faize mahkum edeceğiz.

Artık bırakın daire almayı kolaylaştırmayı, devletimiz var olan dairemizi bile elimizden alıyor ve bizi borçlandırıyor.

Bir daire için 1 Milyon para istiyor. Asgari ücretli veya emekli maaşı ile tam 130 ay ödeyeceğiz. Gelmişiz 50 yaşına, 30 yıl çalışmışız, zor sıkı bir daire almışız. 23 Yaşında bir oğlum var, ona nasıl daire alabiliriz diye hesap yaparkeeen, devletimiz diyor ki; Boşa yorulma elindeki daireyi de ben alıyorum, seni güzelce borca esir ediyorum. Sen ne oğlunu ever ne de kızını evermeye çalış…

Oturduğum daireyi yenilemek 1 Milyon TL

Oğluma daire almaya çalışsam en az 2 Milyon, onu da bulabilirsem

Oğlumu evermeye çalışsam en az 500 – 600 Bin

İkiz kızlar Üniversiteye her yıl 100-150 Bin x 2

30 Yıl çalıştım, alacağım tazminat, dairemi yenilettirmeğe bile yetmiyor. Hem de yarısı bizden kampanyasına. Ya birde yarısı olmasaydı ne ederdik?

30 yıl çalış ve 10 bin küsur prim öde ama alacağım maaş taş çatlasa 10 Bin lira, Bu da dairemi yenilettirmenin taksitine bile yetmiyor. Şimdi çık bu hesabın içinden bakalım. Çıkabilen varsa anlatsın bana da bizde bilelim kolay yolunu..

Peki Şimdi sadece öğrenmek için soruyorum

Faizse faiz, borçsa borç hepsi anlatıldığı gibi cereyan ediyor.

20 Yıllık iktidar ve tüm seçimleri kazanmayı bilen bir iktidar. Artık vatandaşa ne yapsa ne etse 0.79, 0.89, 0.99 FAİZ oranları ile veriyor. Zaten enflasyon oranında faize de caiz diyorlar ve alıştırdılar hepimizi. Enflasyonda yüzde 70-80 zaten. Dolara yüzde 35-40 faiz veriliyormuş. MB faizi yüzde 8’e düşürdüm diyor ama bankalarda faiz 35-40 civarında. 20 yıldır tüm Seçimleri kazanmasını bilen bir iktidarımız 20 yıldır niçin FAİZSİZ BİR SİSTEM” bulamadı henüz. Faiz konusunda söylenen başkaa, uygulanan bambaşkaaa..

 

PEKİ HAİM NAHUM PLANI BAŞKA NASIL HAYATA GEÇEBİLİR?

^ Peki Necmeddin Erbakan hocamızın anlattığı “HAİM NAHUM PLANI” bundan başka daha nasıl uygulanabilir ve nasıl hayata geçebilirdi acaba?

Ne olur bilen varsa anlatsın bize, bizde anlamaya çalışalım inşallah.!

Vesselam

Yorumlar
  1. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn Köse,
    Kentsel dönüşüm Yarısı bizden kampanyası ile ilgili bu yazınızda sisteme,modele olan eleştirilerinizi dile getirirken kampanya kapsamında sayıca en fazla başvurunun sizin ilçeniz olan Bağcılar da olduğunu, dairelerin yenilendikten sonra fiyat ederlerinin ne olacağından hiç bahsetmemişsiniz.
    Size göre bu çalışma nasıl olmalıydı?
    50 yaşına gelmişiz,30 yıl çalışmışız emekli maaşı ile 130 ay ?(120) borç mu ödeyeceğiz diyorsanız size nacizane tavsiyem: Emekli olmuşsunuz Allah hayırlı etsin , ver daireyi Tayyip Bey’e al yengemi git köye.
    Köyleriniz şimdi tam yaşanacak yer.

    1. ertugrul dedi ki:

      Dönüşümden sonra kaç TL edeciği ile ilgili olarak diyelim 5 Milyon etsin, ben daire alıp satmıyorum ki! 5 Milyon ediyor diye taksitlerini de daire kendisi karşılıyorsa o zaman tamamdır. Ve 5 Milyon ediyor diye oğluma almak istediğim daireyi de karşılamıyor. Yani yatırım değil bu daire. Ekstra bir daire olur, değeri artar, verirsin kiraya 5 yerine 15’e dediğin çok doğru. Ama bu benim oturacağım daire. Köy fikrine düşünmüyor değiliz, ancak orda da kışın kalmak zor, onun için Taşköprü’den daire almak şart, o da 1 Milyon civarında, Ha bu daire yenilenince Taşköprü’de bana bir daire alabilirse tamam derim. Zaten buradaki esas gaye de bu şekilde borçlandırmak. Eskiden traktörü olan yıllarca kullanıyordu, şimdi her yıl değiştirttirip sürekli borçlandırlıyor. Diyeceksin ki değiştirmesin? Sende haklısın! Ayrıca benim diğer çocuklar üniversite süreci var, yük daha da ağırlaşıyor. Aslında birde şu vardır. Öneriyi veren önce kendi giderse bizde ona bakar öyle gideriz belki değerli köylüm