enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

SON DAKİKA: Kastamonu’da Yangın Paniği: Tarihi Konak Alev Alev

Kastamonu Taşköprü ilçesinde çıkan yangında 400 Yıllık tarihi Konak Alevlere Teslim Oldu. Tarihi konağı tamamen yanmaktan itfaiye ekiplerinin çabası kurtardı.

SON DAKİKA: Kastamonu’da Yangın Paniği: Tarihi Konak Alev Alev
22 Mayıs 2023 21:06
A+
A-

 Kastamonu Taşköprü ilçesinde bulunan 400 yıllık tarihi Delibeyoğlu Konağında akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle üst katında yangın çıktı.

İş insanı Haluk Gökçek’in işlettiği Taşköprü Delibeyoğlu Konağı’nın üst katında bir odada başlayan henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenle yangın meydana geldi.

Taşköprü Postasından Oğuzhan Erdoğan’ın haberine ve Kastamonu Haber ekibimizin bildirdiği son dakika gelişmesine göre; Konakta meydana gelen yangına Taşköprü Belediyesine ait itfaiye ekiplerinin hızlı müdahele etmesiyle birlikte yangın hemen kontrol altına alındı.

Tarihi konağın üst katında bulunan bir odadan başlayan yangın itfaiye ekiplerinin gayretiyle tüm konağı sarmadan söndürüldü.

Yangın için olay yerine gelen Belediye Başkanı Abdullah Çatal ve Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen, İtfaiye Müdürü Uğur Karaduman’ndan bilgi aldılar.

Taşköprü Belediye Zabıta Ekiplerinin Dikkati Tarihi Konağı Kül Olmaktan Kurtardı

Taşköprü Delibeyoğlu Konağı’nın üst katında çıkan yangını ilk fark eden kişi ise Taşköprü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ünde görevli personel oldu. Konağın pencerelerinden duman çıktığını gören Zabıta Personeli Mehmet Kocaçam, 112 acil yardım ekiplerini arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise hızlı müdahale ile yangını kontrol altına aldı.

Olay yerine ilk olarak Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ile Başkan Yardımcısı Harun Yalçın geldi. Olayı duyan Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen’de olay yerine gelerek Belediye Başkanı Abdullah Çatal’dan ve İtfaiye Müdürü Uğur Karaduman’dan bilgi aldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, işyerine sahibi geçmiş olduk dileklerinin ardından yangını devriye gezen zabıta ekiplerinin duyarlılığı sonucu fark edilerek 112 ekiplerine haber verildiğini ve yangının daha fazla büyümeden söndürülmesinin ve can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.
Yangında ilçenin en büyük konaklarından olan Delibeyoğlu Konağı’nda maddi hasar meydana geldi.

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Geçmiş olsun .