Koltuk Altı Terlemesi için Botoks Tedavisi Ayrıcalık Sunuyor
Ter bezlerinin en çok olduğu yerlerden biri koltuk altı bölgesidir. Hava farkı olmaksızın koltuk altınızda yoğun bir terleme varsa, nedeni aşırı salgılanan ter bezleriniz olabilir.
Hava farkı olmaksızın koltuk altınızda yoğun bir terleme varsa, nedeni aşırı salgılanan ter bezleriniz olabilir. Bu gibi durumlarda koltuk altı terleme botoksu tedavisi birçok kişi tarafından sıkça tercih ediliyor. Ter bezleri üzerinde baskı yapan enjeksiyonla beraber daha iyi hissedebilirsiniz.
Koltuk Altı Terleme Botoksu Güvenli midir?
Botoks uygulamasını, doğru klinik ve uzman tarafından sağladığınızda, güvenlik açısından bir sorun olmaz. Tıbbi müdahale olduğundan koltuk altı terleme botoksu yaptıracağınız yerdeki alt yapı malzemelerine önem vermelisiniz. Uzman sertifikaları, referanslar, klinik belgeleri vs. hakkında araştırma yapabilirsiniz.
Botoks enjeksiyonu için uygulama alanında yaralı bir bölge olmaması gerekmektedir. Şayet yara tedavisi gerekiyorsa koltuk altı terleme botoksu öncesi yaranın geçmesi beklenmelidir. Ayrıca botoks ve kemoterapi ilaçlarının etkileşime girmeyeceği konusunda emin olmak gerekmektedir.
Koltukaltı Terleme Tedavisi
Ter bezlerinin en çok olduğu yerlerden biri koltuk altı bölgesidir. Bu nedenle aşırı terleme sorunu yaşayanlar için koltuk altı terlemesi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Tedavi yöntemi olarak ne yapılacağı, uzman önerisi ve başvuran kişi tarafından kararlaştırılacaktır.
Neden Koltukaltları Bazılarında Aşırı Terler?
Tiroit bezlerinin normalden fazla çalışması, obezite, kanser, ilaçlar, aşırı terlemeye neden olabilmektedir. Çocuklardaki koltuk altı terlemesi nedenleri genellikle vitamin eksikliği nedenlidir. Akciğer ve kalp hastalıkları, felç, parkinson gibi sinir sistemi hastalıkları yoğun terleme nedenleri arasındadır.
Koltukaltı Terlemesi Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Cerrahi uygulamalar, botoksa göre daha az tercih edilmektedir. Genellikle iki yöntemle beraber anılan koltuk altı terlemesi tedavisi için size uygun tedavi seçildikten sonra gerekli aşamalar kat edilecektir. Cerrahi uygulama enjeksiyona göre daha zorlu bir süreç olabileceğinden, daha dikkatli bir süreç gerekir. Cerrahi işlem sinir aldırma, enjeksiyon ise ter bezi etkisi azaltma şeklinde yapılır.
Koltukaltı Terleme Tedavisinden Sonra Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Koltukaltı terlemesine yönelik tedavi sonrası, o bölgeyi zorlamamak, iyileşene kadar gerekli ilaçları almak gerekir.
Koltuk Altı Terlemesi Durdurulabilir mi?
Koltuk altı terlemesi enjeksiyon uygulaması ardından önemli düzeyde azaltılmaktadır. Azalan terleme, günlük yaşamdaki konfor ve ruh halini olumlu yönde etkiler.
Koltuk Altı Botoks Nedir?
Yoğun şekilde terleme sorunu yaşayanlara özel gerçekleştirilen yaygın tedavi yöntemi, koltuk altına botoks enjekte edilmesidir. İşaretli yere koltuk altı botoksu yapıldığında, tüm koltuk altındaki ter bezleri çok daha az salgı yapmaya başlar. Bu salgı azalması, toksin enjeksiyonu sayesinde gerçekleşmektedir.
Koltuk Altı Botoks Nasıl Yapılır?
Muayenede karar verildikten sonra koltuk altı bölgesine botoks enjeksiyonu gerçekleşir. Noktalarla işaretli ter bezleri, deri altında yer alır.
Koltuk Altı Terlemesi (Hiperhidroz) Ne Kadar Yaygındır?
Koltuk altında yaşanan anormal terleme durumu, oldukça yaygın bir sorundur. Giderek de daha fazla yaygınlaştığı fark edilebilmektedir. Bunda kronik sinirsel sorunların artışının etkisi olduğu bilinmektedir.
Koltuk Altı Botoksu Nasıl Etki Eder?
Ter bezleri normalde sinirlerden gelen uyarıları yanıtlar ve sıvı salgılar. Ter bezlerine uyarı gönderen sinirler bloke edilirse koltuk altı botoksu gerçekleşmiş olacaktır. Bu bloke süreci kalıcı değildir ve sinir alınması sadece cerrahi müdahale ile gerçekleşmektedir. Ortalama 6-9 aya kadar botoks etkilerinin sürmesi durumu görülecektir.
Koltuk Altı Botoksu Vücudumuz İçin Zararlı Olabilir mi?
Botoks uygulanacak bölgede herhangi bir hasar yoksa enjeksiyon herhangi bir zarar vermeyecektir. Muayenede koltuk altı botoksu için sorun olmadığı kontrol edilmekte, ardından da işlem gerçekleşmektedir. Şayet lokal anestezi istenmiyor ve genel anestezi isteniyorsa, bu yönde yan etkiler yaşanabilmektedir. Genel anestezi için hazırlık süreci ve sonrasındaki aşamalar biraz daha farklı olabilecektir.