Ballıbaba Otunun Faydaları: Astım, Basur, Çıban ve Sivilcelere bire bir
Ballı baba otu ne işe yarar? Ballıbaba nasıl tüketilir? Ballıbaba otu prostata iyi gelir mı? Ballıbaba tek yıllık mı? Sarı Ballıbaba otu neye yarar? Ballıbaba otu prostata iyi gelir mı? Ballıbaba otu hangi hastalıklara iyi gelir? Sarı Ballıbaba otu ne işe yarar? Ballıbaba otunun faydaları ve nasıl kullanılır? Ballıbaba ne zaman çiçek açar?
BALLI BABA OTUNUN FAYDALARI (LAMIUM ALBUM) (Rahk ofu, Beyaz ballı baba)
BALLI BABA OTUNUN İÇİNDEKİLER:
Lamiin Amino asidler Saponin Uçan yağ Karbonhidratlar Tanen Flavon glikozit YAN TESİRİ: Normal şartlarda herhangi bir yan tesiri yoktur.
BALLI BABA OTUNUUN ŞİFASI:
1) Balıbaba otu ve Astım tedavisi: Ballı baba, sinirli ot ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
2) Balıbaba otu ve Beyaz akıntı: Ballı baba kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
3) Balıbaba otu Kan yapıcı: Ballı baba, kuru üzümle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
4) Balıbaba otu ve Basur: Ballı baba çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
5) Balıbaba otu ve İltihaplı yaralar: Ballı baba kaynatılıp lapası yaralara vurulur, ya da toz yapılıp yara üzerine eki- lir.
6) Balıbaba otu ve Çıban ve sivilce: Ballı baba lapası çıban üzerine vurulur, suyu ile sivilceler (ergenlik) sık sık pan- suman yapılır. Ballı baba kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
7) Balıbaba otu ve Kan temizleyici: Ballı baba, kekik ve ısırgan otuyla beraber kaynatılıp, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
8) Balıbaba otu ve Asabilik, sinir zaafiyeti: Ballı baba, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Özellikle sinirli anlarda.
9) Balıbaba otu ve Mayasıl, egzama: Ballı baba, şahtere ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
10)Balıbaba otu ve Mesane yolları iltihabı: Ballı baba, biberiye ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilme- ye devam edilir.
BALLI BABA OTU İÇİN TAVSİYE: Ballı baba, kan temizleyici, iltihap önleyici, yara iyileştirici, çiçekleri bal tadını andıran bir kokusu vardır. Yan tesiri olmadığından, çekinmeden uzun süre kullanılabilir.
Kaynak: Mustafa Özer’in Alternatif Tıp ve Şifa Sofrası Kitabı
Fotoğraflar : Sağlık Aktuel