15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü (Mesajları)
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nün 9’uncu yıldönümü, FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı milletçe kazandığımız demokrasi zaferimizin 9. yıldönümü

Kastamonu Haber ekibimiz bu özel gün dolasıyla yayınlanan mesajları derledi
Kastamonu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajları
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş’ün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Milletimizin bağımsızlık iradesini ve demokrasiye olan sarsılmaz inancını tüm dünyaya haykırdığı 15 Temmuz 2016’nın üzerinden dokuz yıl geçti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde milletçe tek yürek oluyor; vatanımıza, bayrağımıza ve geleceğimize sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz.
15 Temmuz; bir milletin vatanına, bayrağına ve istiklaline olan bağlılığının, hain bir darbe girişimine karşı nasıl destansı bir direnişe dönüştüğünün adıdır. FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ihanet girişimi; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülen milyonların birlik ve beraberliğiyle, inançla, cesaretle yazdığı bir kahramanlık destanıyla bertaraf edilmiştir. Tankların, tüfeklerin, uçakların karşısına yalnızca yüreğiyle çıkan milletimiz; demokrasiyi, milli iradeyi ve ülke bütünlüğünü koruma azmini tüm dünyaya göstermiştir.
Rengini şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesinde hür ve bağımsız yaşama irademizi perçinlediğimiz; tarih boyunca zulme, esarete ve işgale karşı dimdik duran aziz milletimiz, ferasetiyle, dirayetiyle ve inancıyla, ülkemize kast etmeye cüret eden tüm hain odaklara gereken cevabı vermiş ülkemizin güçlü yürüyüşüne güç katmıştır.
Üzerinde hür olarak yaşadığımız bu kutlu topraklarda aziz milletimizin güçlü birliği ve kararlılığıyla bertaraf edilen bu ihaneti asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde; vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyor, milletimizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını temenni ediyorum.